Movistar bouwt met Enric Mas aan de toekomst
Enric Mas verlaat Deceuninck-Quick Step - foto: Cor Vos
donderdag 8 augustus 2019 om 10:21

Movistar bouwt met Enric Mas aan de toekomst

Movistar raakt aan het einde van het seizoen weliswaar Nairo Quintana en Mikel Landa kwijt, maar de ploeg roert zich zelf ook op de transfermarkt. De transfer van Spanjaard Enric Mas hing al enige tijd in de lucht en vandaag maakte de formatie van Eusebio Unzué zijn komst openbaar. De 24-jarige klimmer tekent voor drie seizoenen.

Mas verlaat dus na vier seizoenen de rangen van Patrick Lefevere. In 2016 reed hij voor opleidingsploeg Klein Constantia, daarna maakte hij de overstap naar de ploeg die nu door het leven gaat als Deceuninck-Quick Step. Bij The Wolfpack werd Mas vorig jaar tweede in de Vuelta a España, waar hij tevens de voorlaatste etappe wist te winnen. Ook een ritzege in de Ronde van het Baskenland behaalde hij afgelopen seizoen.

Dit jaar droeg hij bij zijn debuut in de Ronde van Frankrijk de witte trui en daarnaast was hij luitenant van Julian Alaphilippe, die lang in de gele trui rondreed. Bij Movistar is het de bedoeling dat Mas voor eigen kansen gaat rijden in rondes van een week, maar ook in drieweekse etappekoersen zal de Mallorcaanse klimgeit als kopman voor het klassement worden uitgespeeld.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.