Movistar en Team Sky willen nadenken over idee Tinkov
donderdag 9 oktober 2014 om 15:53

Movistar en Team Sky willen nadenken over idee Tinkov

Dave Brailsford

De ploegleiders van Movistar en Team Sky staan niet afwijzend tegenover het idee van Oleg Tinkov om alle toprenners in één jaar de drie grote rondes te laten rijden. De puissant rijke Rus kwam eerder deze week met het voorstel om Nairo Quintana, Chris Froome, Alberto Contador en Vincenzo Nibali één miljoen euro te geven, wanneer zij in één jaar zowel de Giro, de Tour als de Vuelta rijden. Eusebio Unzué (Movistar) en Dave Brailsford (Team Sky) nemen het idee in overweging, maar houden vooralsnog een slag om de arm.

“Op dit moment zie ik het als een goed idee. We zullen het op een rustige manier bekijken,” vertelt Unzué aan Biciciclismo. “Natuurlijk zal ik met hem praten. Je moet naar alle ideeën luisteren, zelfs wanneer deze raar klinken,” stelt hij. Volgens Unzué draait het niet enkel om geld. “Ik denk dat het niet alleen maar aantrekkelijk is vanwege het geld, er moeten ook andere factoren meespelen. De sportieve uitdaging moet prioriteit hebben. Maar je moet overwegen of de sportieve uitdaging net zo aantrekkelijk is als het voorstel van meneer Tinkov,” stelt hij.

Ook David Brailsford (rechts op de foto) staat niet afwijzend tegenover het plan. “We hebben het nog niet over volgend seizoen gehad,” vertelt hij aan Cycling Weekly. “We hebben zelfs nog niet het afgelopen seizoen besproken. Maar ik moet zeggen dat het idee mij bevalt. Ik denk dat we het er over eens zijn dat iedereen de beste renners in de belangrijkste wedstrijden wil zien,” stelt hij. “Het zal een serieuze onderneming worden om het uit te voeren. Maar het concept heeft zowel voor de fans als vanuit een sportief aspect veel te bieden.”

Het is volgens Brailsford echter voorbarig om op dit moment diep op in te gaan. “We kennen het parcours van de Giro, maar van de Tour en de Vuelta nog niet. Totdat we over alle informatie beschikken, zal het lastig zijn om een oordeel te vellen.”

Lees ook:
Tinkov biedt Contador en rivalen 1 miljoen euro voor drie grote rondes

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.