Movistar kan leven met verlies: “Acceptabele achterstand”
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2019 om 08:49

Movistar kan leven met verlies: “Acceptabele achterstand”

Movistar was een van de ploegen die averij opliepen in de ploegentijdrit van de Tour. De ploeg van Mikel Landa en Nairo Quintana klokte de zeventiende tijd en verloor daarmee 1:05 op ritwinnaar Jumbo-Visma en 0:45 op Team Ineos. Toch kon zij leven met dit verlies.

“Dit verlies van 45 seconden lag binnen de marges, die we naar verwachting zouden verliezen”, meldde Landa na afloop van de 27,6 kilometer lange ploegentijdrit door Brussel. “Ik ben erg blij met ons team. Ze hebben Nairo en mijzelf goed beschermd. Onze teamsamenstelling is meer ingericht voor de bergen en het is moeilijk om bij de toppers te zijn in ritten als deze.”

Ook ploegmaat Alejandro Valverde drukte zich in vergelijkbare bewoordingen uit. “Het is oké, een verschil binnen wat we verwachtten”, liet de Spanjaard weten. “Het was een veeleisende tijdrit, maar bovenal een erg snelle. Dit ligt ploegen als Ineos beduidend beter. We zijn tevreden met dit resultaat. Het is morgen een heuvelachtige finale, dus we moeten erg gefocust blijven.”

Volgens ploegbaas Eusebio Unzué kwamen zijn renners met een acceptabele achterstand aan de finish gezien de verschillen met sterkere teams in deze discipline als Ineos, Astana of Groupama-FDJ. “Het was geen ideale koers voor ons en we hebben toch een goede inspanning geleverd, dus we zijn tevreden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.