‘Movistar met El Tridente naar de Tour, Carapaz ontbreekt’

dinsdag 11 juni 2019 om 15:38
‘Movistar met El Tridente naar de Tour, Carapaz ontbreekt’

foto: Cor Vos

Het Spaanse Movistar moet zijn definitieve selectie nog bekendmaken voor de Tour de France, maar volgens sportkrant AS heeft teammanager Eusebio Unzué zijn huiswerk al bijna klaar. De WorldTour-ploeg rekent net als vorig jaar op El Tridente: wereldkampioen Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Mikel Landa.

Girowinnaar Richard Carapaz maakt volgens de Spaanse sportkrant geen onderdeel uit van de Tourselectie. De kans is groot dat de Ecuadoraan als kopman zal worden uitgespeeld in de Vuelta a España. Met Valverde, Quintana en Landa kan Unzué echter rekenen op meerdere wereldtoppers.

De Colombiaan is duidelijk over de hiërarchie binnen de ploeg. “Eusebio heeft gezegd dat ik de kopman ben voor de Tour. Ik hoop dat ik kan rekenen op de steun van mijn ploeggenoten.” Valverde is bereid om te knechten voor Quintana, maar Landa heeft uitgesproken zelf de Tour te willen winnen.

Het is dan ook de vraag of Unzué de rust kan bewaren. De ploegbaas denkt verder aan Andrey Amador, Carlos Verona, Winner Anacona, Marc Soler, Imanol Erviti en Nelson Oliveira. Amador speelde in de Giro d’Italia een cruciale rol voor de latere winnaar Carapaz. Er zal echter nog één renner moeten afvallen.

Voorselectie flag-es Movistar voor flag-fr Tour de France (6-28 juli)
flag-cr Andrey Amador
flag-co Winner Anacona
flag-es Imanol Erviti
flag-es Mikel Landa
flag-pt Nelson Oliveira
flag-co Nairo Quintana
flag-es Marc Soler
flag-es Alejandro Valverde
flag-es Carlos Verona


Definitieve selectie Jumbo-Visma 

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.