Movistar-ploegleider Acosta: “Valverde is nog niet in topvorm”
foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2019 om 17:26

Movistar-ploegleider Acosta: “Valverde is nog niet in topvorm”

Hoe ver kan Alejandro Valverde komen in de Ronde van Vlaanderen? Het is een vraag die veel wielerfans zichzelf stellen in aanloop naar Vlaanderens Mooiste. “We gaan ervan uit dat hij zondag goed is”, zo verwacht Movistar-ploegleider Vicente García Acosta. “Maar hij is niet in topvorm.”

De ex-renner kijkt met Cyclingnews vooruit op Dwars door Vlaanderen én de Ronde van Vlaanderen. Zijn poulain Valverde zal in beide koersen van start gaan. “Vorig jaar reed hij heel erg goed in Dwars door Vlaanderen”, doelt García Acosta op een elfde plaats. “De Ronde is echter een totaal ander verhaal.”

“We zijn dan ook op onze hoede. We gaan ervan uit dat hij komende zondag goed is, maar we hebben geen duidelijk doel voor ogen.” Valverde wist dit seizoen ‘slechts’ één keer te winnen. Wel eindigde hij al meerdere malen als runner-up. “Misschien is hij niet zo sterk als voorheen, maar hij doet het nog steeds prima.”

García Acosta heeft echter wel een verklaring. “Hij staat dit jaar namelijk aan de start van de Giro d’Italia, waardoor hij nog niet in topvorm is.” Valverde zal woensdag in Dwars door Vlaanderen het gezelschap krijgen van Jaime Castrillo, Imanol Erviti, Lluís Mas, Nelson Oliveira, Jasha Sütterlin en Jürgen Roelandts.

Tips van ploeggenoot Roelandts 
Die laatste kijkt uit naar de samenwerking met de wereldkampioen. “Alejandro is een natuurlijke leider”, aldus Roelandts. “Ik ben benieuwd hoe hij zal presteren in Vlaanderen. Ik denk dat hij het goed gaat doen, aangezien hij zeer getalenteerd is. Ik zal proberen om hem enkele tips te geven”


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Dwars door Vlaanderen met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.