Movistar-ploegleider Sciandri: “Sky heeft volgend jaar een probleem”
foto: Sirotti
dinsdag 20 november 2018 om 17:36

Movistar-ploegleider Sciandri: “Sky heeft volgend jaar een probleem”

Maximilian Sciandri verruilt deze winter BMC voor Movistar, om bij de Spaanse WorldTour-ploeg nauw samen te werken met Nairo Quintana. De oud-renner weet wat hij moet doen om de Colombiaan beter te laten presteren. “En dat is vertrouwen geven. Hij is namelijk nog altijd een wereldtopper”, zo laat Sciandri weten aan El Tiempo. De ploegleider voorspelt bovendien dat er komend jaar problemen zullen ontstaan binnen Sky.

Quintana was jarenlang een van de beste ronderenners ter wereld, gezien zijn eindzeges in de Giro d’Italia (2014) en de Vuelta a España (2016). Daarnaast haalde hij driemaal het podium van de Tour de France, en won hij gerenommeerde rittenkoersen als de Ronde van het Baskenland en Tirreno-Adriatico.

Dit seizoen ging het echter opmerkelijk minder met Quintana. Hij won ‘slechts’ twee wedstrijden: een etappe in de Ronde van Zwitserland én de Tour de France. In de Tour (10e) en de Vuelta (8e) kon hij niet meestrijden om de eindzege. Dit is volgens Sciandri echter geen teken aan de wand. “Ik ben ervan overtuigd dat hij nog veel kan winnen.”

“Hij is zeer getalenteerd, en hoort nog altijd bij de beste renners ter wereld. Ik wil hem helpen om weer wedstrijden te winnen. Het is gewoon zaak om hem weer vertrouwen te geven, door met hem te praten. Het is namelijk onmogelijk om elk jaar goed te presteren. Je hebt weleens te maken met een mindere periode.”

Een van de weinige lichtpuntjes in 2018: Quintana wint een etappe in de Tour – foto: ASO

“Sky heeft een probleem met twee kopmannen”
Quintana zal zich volgend jaar opnieuw richten op de Tour, de ronde die hij nog nooit wist te winnen. Hij zal dan wel weer moeten afrekenen met Sky, dat met titelverdediger Geraint Thomas én viervoudig eindwinnaar Chris Froome twee kanshebbers kan uitspelen. Volgens Sciandri schuilt daarin echter ook het gevaar.

“Sky heeft volgend jaar een probleem, aangezien ze twee kopmannen hebben. Het is beter om één leider te hebben.” Een opvallende uitspraak, aangezien zijn (nieuwe) werkgever dit jaar – met Quintana, Alejandro Valverde én Mikel Landa – koos voor maar liefst drie kopmannen in La Grande Boucle.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.