Movistar-ploegmaat Rubén Fernández: “Valverde kan in 2019 nog beter doen”
foto: Sirotti
dinsdag 20 november 2018 om 16:33

Movistar-ploegmaat Rubén Fernández: “Valverde kan in 2019 nog beter doen”

Alejandro Valverde wist dit seizoen dé kroon op zijn carrière te zetten, door in Innsbruck wereldkampioen te worden. Toch denkt Rubén Fernández – ploeggenoot van Valverde bij Movistar – dat El Imbatido in 2019 nóg beter kan doen. “Hij is nog steeds hongerig”, zo geeft Fernández aan in een interview met Marca.

Fernández was er niet bij in Innsbruck toen Valverde zich tot wereldkampioen kroonde, maar dit doet niks af aan de vreugde van de 27-jarige klimmer. “Alejandro verdiende het echt, na al die jaren waarin hij het probeerde. Niemand anders heeft zo hard gevochten voor die wereldtitel. Het was ook zeer positief voor Movistar én Spanje.”

Valverde won dit seizoen – naast zijn wereldtitel – ook nog vier etappekoersen én twee ritten in de Vuelta a España. Toch denkt Fernández dat zijn kopman in 2019 nog beter kan presteren. “Hij heeft de laatste jaren getoond dat hij ontzettend hongerig is. Het kan zeker beter.”

Fernández hoopt op Vuelta
Fernández zelf hoopt in 2019 ook op een beter seizoen. De Spanjaard stond jarenlang te boek als een beloftevolle klimmer. Zo won hij in 2013 de Toekomstronde, en maakte hij in de Vuelta van 2016 indruk door één dag de rode leiderstrui te dragen. Sindsdien heeft Fernández echter moeite om zijn niveau te halen, mede door blessureleed.

“Ik heb er nog altijd vertrouwen in”, zo laat hij weten. “Het enige wat ik kan doen is hard blijven werken. Dan komen de resultaten vanzelf. Ik zal mijn seizoen beginnen in Spanje, met de wedstrijden op Mallorca en vervolgens de Ronde van Valencia én de Ruta del Sol. Ik hoop volgend jaar ook weer de Vuelta te kunnen betwisten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.