Movistar schrapt zes koersen wegens coronavirus
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 6 maart 2020 om 10:44

Movistar schrapt zes koersen wegens coronavirus

Movistar heeft besloten om haar teams de komende twee weken aan de kant te houden. Dit betekent dat de Spaanse formatie niet aan de start zal staan van onder meer Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Movistar is niet de eerste ploeg die reageert op de snelle verspreiding van het coronavirus.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De ploegleiding van Movistar heeft ook besloten om een streep te zetten door drie vrouwenkoersen, namelijk de Ronde van Drenthe, Nokere Koerse en de Omloop van de Westhoek. De formatie zal vanwege veiligheidsoverwegingen tot en met zondag 22 maart geen wedstrijden betwisten.

Dit betekent dat nog een WorldTour-formatie afhaakt voor Parijs-Nice, een belangrijke voorbereidingswedstrijd die aankomende zondag van start gaat. Eerder namen Astana, Team Ineos, Mitchelton-Scott, UAE Emirates en CCC al een soortgelijke beslissing. Verder hebben veel ploegen zich al afgemeld voor Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

Door het wegvallen van Movistar rekent de organisatie van Parijs-Nice nog op dertien WorldTour-ploegen en vijf ProTeams. De definitieve selecties en de deelnemerslijst worden na de ploegleidersvergadering, daags voor de eerste etappe, bekendgemaakt.

Geschrapte koersen flag-es Movistar
flag-fr Parijs-Nice, 8-15 maart (mannen)
flag-it Tirreno-Adriatico, 11-17 maart (mannen)
flag-nl Ronde van Drenthe, 15 maart (vrouwen)
flag-be Nokere Koerse, 18 maart (vrouwen)
flag-it Milaan-San Remo, 21 maart (mannen)
flag-be Omloop van de Westhoek, 22 maart (vrouwen)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.