Movistar trekt met Jürgen Roelandts naar openingsweekend

woensdag 27 februari 2019 om 10:28
Movistar trekt met Jürgen Roelandts naar openingsweekend

foto: Cor Vos

Jürgen Roelandts moet het doen voor Movistar in het openingsweekend. De Belgische kasseienspecialist krijgt in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne steun van onder meer Imanol Erviti. Een opvallende naam in de selectie: Carlos Betancur.

Roelandts bereidde zich de voorbije weken in Spanje voor op het Vlaamse openingsweekend. Eerder blikte hij met WielerFlits vooruit op het voorjaar. “Ik zie het sportief als een enorme uitdaging. Ik denk dat ik met mijn ervaring de ploeg wel wat kan bijbrengen in de Vlaamse klassiekers. Met mij hopen ze nu toch wat extra UCI-punten te sprokkelen.”

Roelandts hoopt komend weekend al wat punten te vergaren voor zijn nieuwe werkgever. De 33-jarige renner krijgt steun van Imanol Erviti, die drie jaar geleden nog top-10 reed in de Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix. Verder rekent Movistar op Jorge Arcas, Carlos Barbero, Eduardo Sepúlveda en Antonio Pedrero.

Carlos Betancur
Carlos Betancur is wellicht de vreemde eend in de bijt. De Colombiaanse klimmer reed eerder al enkele Vlaamse klassiekers, maar nog nooit de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Betancur werkte dit seizoen alleen nog maar de Ronde van Murcia en de Clásica de Almería af. In beide koersen haalde hij de finish niet.

Selectie flag-es Movistar voor flag-be Omloop en Kuurne (2 en 3 maart)
flag-es Jorge Arcas
flag-es Carlos Barbero
flag-co Carlos Betancur
flag-es Imanol Erviti
flag-es Antonio Pedrero
flag-be Jürgen Roelandts
flag-ar Eduardo Sepúlveda

Verdere selecties flag-be openingsweekend

flag-fr Direct Energie
flag-de BORA-hansgrohe
flag-gb Team Sky

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.