MPCC doet oproep: “Geef alleen wildcards aan bij ons aangesloten teams”
donderdag 27 december 2018 om 13:19

MPCC doet oproep: “Geef alleen wildcards aan bij ons aangesloten teams”

De MPCC, de beweging die zich hard maakt voor een geloofwaardige wielersport, heeft op hun website een oproep aan de organisatoren van wielerkoersen om in 2019 alleen nog maar wildcards te geven aan ploegen die zijn aangesloten bij hun beweging. 

“De MPCC verzoekt om alle wildcards voor 2019 aan teams te verlenen die onderdeel uit maken van de beweging en om alle teams en bonden die geen onderdeel uitmaken van de MPCC aan te moedigen om zich harder tegen doping op te stellen”, valt te lezen.

De Mouvement pour un Cyclisme Credible komt verder met een statistiek waaruit is op te maken dat 89% van de gegeven wildcards in de WorldTour dit jaar aan teams zijn uitgereikt die onderdeel zijn van de beweging.

België scoort met een score van 100% het beste, terwijl de Tour of California en Tirreno-Adriatico en Clásica San Sebastián het met een score van 50% het relatief het slechtst deden. Zij gaven allen twee wildcards aan niet-MPCC-teams. De Tour of Turkey haalde weliswaar een score van 72,7%, maar zij deden het met het uitreiken van drie wildcards aan niet-MPCC-teams absoluut het slechtst. Het verzoek geldt daarom voornamelijk voor hen om dit volgend jaar niet meer te doen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.