MPCC eist uitleg van Bardiani voor negeren regels
woensdag 20 mei 2015 om 12:27

MPCC eist uitleg van Bardiani voor negeren regels

De MPCC heeft geen begrip voor de beslissing van Bardiani-CSF om een renner met een te lage cortisolwaarde toch te laten starten in de Giro d’Italia. Dat meldt de vereniging voor een geloofwaardig wielrennen in een persbericht. Bardiani moet op 8 juni in Lyon tijdens de bestuursvergadering van de MPCC tekst en uitleg geven.

Bardiani stelde de MPCC de dag voor de start van de Giro op de hoogte van het feit dat bij een van de renners bij een routinecontrole een te lage cortisolwaarde was vastgesteld. De Italiaanse formatie kreeg daarop het formele verzoek om de renner conform de regels van de MPCC voor acht dagen aan de kant te houden, maar besloot dat naast zich neer te leggen.

“MPCC vindt de uitleg van Bardiani-CSF niet toereikend om de renner in koers te houden en nodigt de teammanager uit om op 8 juni naar de bestuursvergadering in Lyon te komen voor een nadere verklaring”, staat in het persbericht. “Het bestuur kan zich dan over de zaak buigen.”

Voor de UCI is een lage cortisolwaarde geen reden om een renner een startverbod op te leggen. De MPCC, een beweging voor een geloofwaardig wielrennen die in 2007 werd opgericht, hanteert echter strengere regels. Bardiani-CSF heeft zich vrijwillig bij deze vereniging aangesloten.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
20 mei 2015 12:35
Kan mij niet anders indenken dan einde Bardiani bij de MPCC en dus ook een pak Franse wedstrijden minder.
20 mei 2015 12:36
Welke sanctie of boete kan de MPCC opleggen? Die hele organisatie is gewoon een wassen neus
20 mei 2015 12:42
@TaDO
zoveel Franse wedstrijden reden ze niet eens volgens mij. Ben benieuwd of het van invloed gaat zijn op hun programma, goeie testcase!
20 mei 2015 12:42
Uitleg Bardiani:

Beste MPCC,

Voor ons is de Giro publicitair gezien zowat het hoogtepunt van het jaar. Dan smijten we er natuurlijk niet gewoon een renner uit die er anders wel in had gezeten, terwijl hij volkomen aan alle anti-dopingregels en medische normen voldoet. Het feit dat wij contractueel niets hebben vastgelegd met jullie wat juridisch afdwingbaar is (anders deden jullie dat wel, toch?) maakt dat we hem gewoon hebben opgesteld. Zet ons er maar uit als je dat echt wil, dit is voor ons kosten-baten en één van onze toppers niet opstellen is gewoon een te grote kost.

Veel liefs,

Bardiani
20 mei 2015 12:43
Je stapt gewoon even uit de MPCC en een half jaar later heb je er nogmaals over gedacht en zeg je dat het nooit meer mag gebeuren en dat het een verkeerde keus was om toen met een volledig team aan de start te staan en dan mogen ze zich weer aansluiten. Eind goed al goed. ;)
20 mei 2015 12:45
Het gaat dus over een topper. Pirazzi dus.
20 mei 2015 12:45
MPCC eist uitleg ?? Dit slaat ook nergens op. Volgens de reglementen van de MPCC ligt de verantwoordelijkheid bij Bardiani om de renner al dan niet te laten starten.
Regels zouden gewoon duidelijker/eensluidend moeten zijn en ook door de UCI moeten worden overgenomen en gehanteerd.
Waarom zijn de regels zo vaag en is er verschil in interpretatie en uitvoering daarvan mogelijk? Dit geeft alleen maar onduidelijkheid en lijdt tot irritaties bij wielrenners onderling. Ben benieuwd of Bardiani "onder druk van negatieve nieuwsberichtgeving" alsnog de betreffende renner uit koers zal halen.
20 mei 2015 12:47
Wat is de mening van zij die zeggen dat Bardiani in de fout is over het volgende eigenlijk. Denken jullie dat Lotto Kruijswijk had opgesteld als die 'in de fout' was? Ik denk eerlijk gezegd van wel, maar weet het natuurlijk niet...
20 mei 2015 12:50
@ NairoQ

Lotto heeft nota bene op de dag voor de start nog een renner uit de selectie gehaald vanwege precies deze reden. Met Bos (toch een hoop voor ritzeges) hebben ze dat ook al eens gedaan. Om dan tijdens de Giro te horen dat een ander team die "regels" totaal aan zijn laars lapt zou bij mij tot grote woede leiden.
20 mei 2015 12:52
@Nairo:
Ik weet vrijwel zeker van niet. Ik denk dat de publicitaire schade voor Lotto door het negeren van 'anti-dopingregels' vele malen groter is dan die door het missen van de kopman in de Giro.
20 mei 2015 12:54
@LL, daar doelde ik ook op. Of het anders zou zijn als het ging om een topper. Maar kan inderdaad van niet.

Ik denk dat bij deze ploeg de afweging groter is. Als het bij hen echt een kleine man was zouden ze misschien beter hebben nagedacht, maar in de belangrijkste koers één vd belangrijkste mannen aan de kant houden is voor hen te veel neem ik aan.
20 mei 2015 13:01
Topper, Colbrelli? Bakt er niks van
20 mei 2015 13:08
Komt door zijn te lage cortisolwaarde?
20 mei 2015 13:32
@NairoQ
je hanteert wel veel negatieve aannames. Realist of doemdenker? ;)
20 mei 2015 13:35
Bardiani moet gewoon de MPCC uitstappen en de naam van de renner in kwestie niet vrijgeven. T'is hun eigen afweging.
20 mei 2015 14:14
Wiens geloofwaardigheid staat nu op het spel? van het wielrennen, de MPCC of Bardiani?

Ik kan alleen maar zeggen chapeau Lotto_NL-Jumbo. Zij zijn tenminste wel principieel en geloofwaardig (dat de resultaten niet om naar huis te schijven zijn ala)
20 mei 2015 14:25
@hugenholz,

Ja want in topsport is principeel zijn veeeeel belangrijker dan prestaties leveren niet waar??
20 mei 2015 16:03
@Coldeportes, hoe bedoel je juist? Niet ironisch bedoeld ofzo, ik begrijp echt niet wat je bedoelt.

Mijn hoofdargument hier is eigenlijk gewoon dat Bardiani net zoals dat altijd gaat in zaken hier de afweging wel heeft gemaakt, voor hen is deze ronde van onnoemelijk belang. Een Pirazzi aan de kant houden (voorbeeld) zou dan echt publicitair een ramp zijn.
20 mei 2015 16:48
Wat ik al zei toen Bennet door TLJ teruggetrokken werd. Er zijn vast ploegen die zich er niks van aan trekken, de renner in kwestie gewoon opstellen en niemand die het weet..

Geef mij maar de geloofwaardigheid van ploegen die zich wel aan de regels van het MPCC houden. Bardiani snijdt zich qua geloofwaardigheid in eigen vingers.

@NairoQ
Denk je dat deze zaak een voordeel is nu voor Bardiani. Publicitair heel slecht..
20 mei 2015 17:15
Dit maakt voor Bardiani helemaal maar dan ook helemaal niks uit. 3 dagen en niemand lult er meer over.
20 mei 2015 17:17
@Roberto, voordeel niet neen. Dat is kosten-baten, Pirazzi niet meenemen is slechter voor hen hoor. Of om het even welke andere renner die een rit/bergtrui kan winnen.

Edit: wat RV zegt idd.
20 mei 2015 20:02
Zou wat zijn als het Boem was. Bardiani heeft gekozen voor de korte termijn en dat is met de sterkst mogelijke selectie starten in de Giro. Op de lange termijn mogelijk wat problemen. Slechte publiciteit, geen startrecht in bepaalde koersen en eventueel verlies van lidmaatschap MPCC. Ik hoop trouwens dat ze Bardiani schorsen/eruit trappen. Prima dat je de keuze maakt, maar dan mag je de sticker voor goed gedrag inleveren en mag je op het strafbankje.
21 mei 2015 00:43
Denk dat ze veel vaker renners met een lage cortisolwaarde gewoon laten rijden. Weet het eigenlijk wel zeker, alleen hoor je daar dan niks over.
21 mei 2015 06:45
De MPCC is een lachertje. Opheffen maar. De Nederlanders van TLJ als vanouds weer het braafste jongetje van de klas. De UCI laat het ook allemaal gebeuren en grijpt niet in. Behalve als je iemand van een andere ploeg een wiel geeft, dan krijg je straf, want dat is natuurlijk veel erger dan dit.
21 mei 2015 08:02
@ Sven > inderdaad. En daarbij denk ik dat Bardiani dit ge-mak-ke-lijk 'overleeft' en er aan het einde vd giro geen haan meer naar kraait.

Reacties zijn gesloten.