woensdag 15 mei 2024 om 15:55

MTB-bondscoach Gerben de Knegt over keuze Mathieu van der Poel: “Heel jammer”

Mathieu van der Poel heeft ervoor gekozen om niet te gaan mountainbiken op de Olympische Spelen 2024 in Parijs en daar baalt bondscoach Gerben de Knegt van. “Heel jammer, maar wel begrijpelijk”, stelt hij in gesprek met de NOS.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het was lang wachten, maar woensdag besliste Van der Poel samen met Alpecin-Deceuncink om zich in de zomer van 2024 te focussen op de Tour de France en de wegwedstrijd van de Olympische Spelen. De MTB-wedstrijd in Parijs en de serieuze aanloop die daarvoor nodig is, laat hij vallen.

‘Het is zijn eigen beslissing’
“Om beide te doen, daar kleeft een risico aan. Dan kan het ook twee keer niks worden. En we weten inmiddels dat als hij zich ergens volledig op richt, hij dan vaak succesvol is”, legt De Knegt uit. Hij noemt de keuze van Van der Poel ‘een copy-paste’ van vorig jaar, toen MVDP de Tour reed en daarna wereldkampioen werd in Glasgow.

“Mountainbiken is toch wat lastiger, hij heeft het toch alweer een tijdje niet gedaan. Er zijn er ook maar weinig die dat kunnen. Ja, één ander iemand, Tom Pidcock. Maar tussen die twee heeft Pidcock iets minder grote wedstrijden op de weg gewonnen en wat meer succes gehad op de mountainbike. Hoe dan ook, jammer is het”, stelt De Knegt. “Het is zijn eigen beslissing. Hij heeft mij wel gezegd dat hij in toekomst zeker nog gaat mountainbiken.”


Wedstrijdprogramma

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.