MTB-talent Lukas Malezsewski tekent contract bij Xalt Cycling

donderdag 5 december 2019 om 14:29
MTB-talent Lukas Malezsewski tekent contract bij Xalt Cycling

foto: Cor Vos (archief)

Xalt Cycling verwelkomt vanaf 1 januari 2020 het Belgische mountainbiketalent Lukas Malezsewski. De 18-jarige renner werd dit jaar zowel Belgisch- als Europees kampioen bij de junioren. “We kunnen met enige voorzichtigheid zeggen dat Lukas de Belgische versie van Mathieu van der Poel is”, stelt ploegleider Geert Wellens onomwonden.

Niet alleen Wellens is enthousiast, ook teammanager Jurgen Landrie is blij met de nieuwe aanwinst. “Malezsewski zal zich bij Xalt Cycling Team vooral kunnen focussen op zijn mountainbikewedstrijden, maar met de kennis van Geert Wellens zullen we hem ook de fijne kneepjes van het veldrijden leren en aanscherpen.”

“We zullen hem dan ook af en toe uitspelen in veldritwedstrijden”, zo schetst Landrie. “Met het talent dat Lukas bezit moet het zeker kunnen dat hij ook tijdens crossen zijn mannetje staat.” De nog altijd piepjonge Malezsewski kwam dit jaar uit voor Goeman-Scott. Hij won in 2019 maar liefst vijftien mountainbikewedstrijden.

Zijn grootste zege behaalde hij in het Tsjechische Brno door de Europese titel te pakken bij de junioren, maar de renner uit Evenberg wist in Houffalize ook de nationale titel op te eisen. Malezsewski zal bij clubploeg Xalt Cycling onder meer Geerte Hoeke tegenkomen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.