Mühlberger volgt Groenewegen op in Rund um Köln
foto: Sirotti (archief)
zondag 11 juni 2017 om 15:51

Mühlberger volgt Groenewegen op in Rund um Köln

Gregor Mühlberger heeft Rund um Köln gewonnen. De 23-jarige Oostenrijker van BORA-hansgrohe was in de Duitse eendagskoers de beste uit een grote kopgroep, die uit de greep van het peloton bleef. Hij volgt Dylan Groenewegen op op de erelijst.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De koers werd geopend in het heuvelachtige hinterland van Keulen. Daar brak het peloton direct in twee delen. Het verschil schommelde lange tijd rond de anderhalve minuut. In de uiteindelijke kopgroep zaten twee renners van LottoNL-Jumbo: Victor Campenaerts en Twan Castelijns.

De voorsprong die de kopgroep pakte, bleek te groot voor het peloton om te dichten. Vijftien kilometer voor de eindstreep was het gat liefst drie minuten. Uiteindelijk toonde Gregor Mühlberger zich dankzij een late aanval de sterkste na ruim 200 kilometer koers. Mads Würtz Schmidt eindigde als tweede, voor Fabien Lienhard.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2017 16:00
Ben benieuwd naar de rest van de uitslag.
11 juni 2017 16:10
Afgang voor De Buyst dat hij het in zo'n groepje niet af kan maken zeg.
11 juni 2017 16:19
tekenend voor het seizoen van Lotto Soudal.
11 juni 2017 16:27
Duidelijk een anders koersverloop dan vorig jaar. Wel hetzelfde parcours?
11 juni 2017 17:25
Mühlberger laat zijn talent weer eens zien, mooi. Die komt er wel.
12 juni 2017 09:13
Il Cavaliere, Jij schat De Buyst zo hoog in dat hij in z'n eentje een grote kopgroep wel onder controle moet kunnen houden, alle uitvallen zal neutraliseren en het vervolgens afmaakt in de sprint?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.