Museeuw: “Ik vind het soms een beetje moeilijk om Poels te zien rijden”
Foto: Sirotti
woensdag 20 juli 2016 om 09:41

Museeuw: “Ik vind het soms een beetje moeilijk om Poels te zien rijden”

Wout Poels kent deze Tour de France een rol als knecht. De Nederlander moet in dienst van geletruidrager Chris Froome regelmatig op kop rijden. Dat is ook Johan Museeuw opgevallen. “Ik vind het soms een beetje moeilijk om Wout Poels te zien rijden”, stelt hij tegenover Sporza. “De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik die zich op kop zet en sleurt tot het einde. Als je die capaciteiten hebt, kan je zelf top vijf rijden in de Tour.”

De Leeuw van Vlaanderen is daarnaast zeer te spreken over het rijden van Bauke Mollema. “Dit is een topprestatie van Mollema”, zegt hij. “Het is waarschijnlijk de beste plaats die hij ooit zal behalen in een grote ronde. Het is een goeie renner, maar het is geen Froome of Contador.”

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
20 juli 2016 09:50
Poels is een steengoed coureur, maar die aanname dat hij een goed klassement kan rijden geloof ik niet in.

Poels heeft 1,5 week kunnen sparen waardoor hij nu nog fit is ten opzichte van de rest, daarnaast is Poels in mijn ogen te wisselvallig om 3 weken goed te zijn.

Zie hem veel liever als kopman in topkoersen als Luik en Lombardije en knecht voor Froome in rondes dan wanneer hij op de tweede lijn zou rijden in grote rondes.
20 juli 2016 09:56
Om top-vijf te rijden in de Tour, heb je nog een kwaliteit nodig, namelijk elke dag top zijn. Dat is Poels nog in geen enkele grote ronde gelukt. Museeuw kletst dus maar wat.
20 juli 2016 10:01
Gelukkig komt er naast hard rijden verder helemaal niets kijken bij het klassementsrijden..
20 juli 2016 10:04
En toch heeft Museeuw gelijk - zelfs met die mindere dagen (die zijn nu ingecalculeerd) zou hij nog altijd voor eigen gewin moeten rijden: Etappes en de Bollentrui winnen. Als renners als Poels voor zichzelf zouden rijden is er een betere verdeling van kwaliteit over teams. Ik ben dan ok benieuwd wat het plan voor volgend jaar met Poels gaat zijn, of zelfs dit jaar. (Vuelta?)
20 juli 2016 10:08
In het verleden was hij wisselvallig. Hij is sterker geworden dus wie weet kan hij het nu wel.
20 juli 2016 10:09
Poels zou nog wel een grote stap moeten zetten om echt een klassement te kunnen rijden. Mij lijkt het meer een man voor de klassiekers die in een grote ronde zijn dagen uitkiest. Dat hij dat goed kan, laat hij wel zien met zijn zeges in kleinere rondjes. Ik weet niet wanneer zijn contract loopt, maar ik hoop dat de volgende stap in zijn carrière zal zijn dat hij voor zijn eigen kansen gaat.
20 juli 2016 10:14
Ach of het nu Poels is of een andere Nederlandse renner. Zodra er een Nederlandse renner goed presteert in dienst van een buitenlandse renner is het moeilijk om te zien en zonde dat hij niet voor zichzelf rijdt. Zegt mij dus weinig. Poels doet het erg goed en ik vind dat mooi om te zien en die gaat echt nog wel voor zichzelf rijden!
20 juli 2016 10:19
Je kan het ook omdraaien: Doordat hij dit nu voor Froome doet krijgt hij in wedstrijden als LBL de kans om met een steengoed team achter zich voor eigen succes te gaan. Zeg eens eerlijk, zou hij zich bij VS zo hebben ontwikkeld? ;)
20 juli 2016 10:19
ik vraag mij altijd af waarom altijd zogenaamde wielerkenners (vooral ex renners) blind zijn en dus juist niet zien wat renners doen, kunnen en/of zouden kunnen. Helaas zijn de journalisten zelf niet veel beter. Men praat over dingen die men niet weet, stellen niet de vragen die zouden moeten en gaan vooral mee met het populisme.
20 juli 2016 10:23
'Mollema is geen Froome of Contador'... Tja, maar Froome is ook geen Contador, en Quintana geen Aru... En Nibali geen Valverde, en toch kunnen ze allemaal een grote ronde winnen...
20 juli 2016 10:24
Het lijkt wel of hij meer onder de indruk is van Poels dan van Mollema. Tsja, bij Poels ziet het er altijd gemakkelijk uit, daar zijn die oud-renners nogal vatbaar voor.
20 juli 2016 10:26
Poels had natuurlijk best wel een aantal ritten kunnen kapen en de bollentrui kunnen bemachtigen als hij in een vrije rol had gereden. In zoverre vind ik het ook wel moeilijk om te zien.
20 juli 2016 10:30
edit redactie: niet doen
20 juli 2016 10:31
Wout Poels doet het prima zoals hij bezig is.
Klassieker winnen , kleinere ronden winnen , genoeg ereplaatsen behalen en ...
zich geweldig in de kijker rijden tegen wat ik denk een riant salaris .
20 juli 2016 10:36
Poels doet niks onder voor Mollema, integendeel, Mollema zou lbl kunnen winnen als zijn explosiviteit nog wat zou toenemen, op de ventoux bleek dat eigenlijk al.
En misschien is poels wel veelzijdiger dan Froome, zou me niks verbazen als ie volgend jaar het kopmanschap overneemt, wisselvallig is ie allerminst maar hij mag gewoonweg niet voluit gaan tot het einde, daalt daarnaast ook nog met punch en weet valpartijen veelal te ontwijken. Denk dat Froome de wisseling vd wacht ook wel inziet en zijn plaats graag afstaat, zoniet een referendum.
Dat alle exrenners blind zijn ontgaat me een beetje.
20 juli 2016 10:38
Beetje merkwaardig deze hele discussie over Poels, eerste week zag je hem helemaal niet, was hij bij de eerste berg al weg en deed Henao al het werk. deze dagen is hij de sterkste, dat zegt alleen niet dat hij direct top 5 kan rijden in de tour
20 juli 2016 10:44
Poels en Mollema zijn op het eerste oog eigenlijk nauwelijks te vergelijken maar als je mij een paar jaar terug had gevraagd welke van de twee een betere ronderenner zou worden en welke het eerst een heuvelklassieker zou winnen had ik het exact andersom voorspeld.
20 juli 2016 10:49
Nieve kan dus de tour winnen. Die heeft van alle bergknechten het minste vrijaf gehad en rijdt misschien nog wel beter en sowieso constanter dan Poels.
20 juli 2016 10:56
geen slecht woord over poels want hij doet het fantastisch als knecht.
Maar Poels zal toch eerst eens tijdens een Giro of Vuelta voor een klassement moeten gaan want ik ben er nog niet zeker van of hij het in zich heeft om drie weken vol te gaan want dat is toch eventjes wat anders dan in de ritten waar hij niet nodig is in spaarmodus te rijden en er tijdens de bergritten te staan. Ik ben benieuwd of we hem ook in de alpen als laatste man gaan zien of dat die rol de komende dagen voor landa of henao weggelegd is.
zoals mensen hier ook aangeven zit Poels volgens mij wel goed bij sky (echt een hekel aan die ploeg maar dat even terzijde). knechten in de tour en dan in het voorjaar en in de kleinere koersen voor eigen kans mogen gaan.
20 juli 2016 10:59
schipperaar, je jolige pet gevonden neem ik aan? klinkt niet alsof we alles in je post serieus moeten nemen :)

@wheely, helemaal mee eens, maar Poels heeft inderdaad gewoon neit de continuiteit laten zien tot nu toe. Ook niet zoals porte en thomas die enkel 1 slechte dag hadden in een grote ronde, hij heeft er vaak wel meerdere gehad en zakt er dan ook goed doorheen.
20 juli 2016 11:00
Is er al bekend of Froome de Vuelta gaat rijden? Misschien mag Poels of een andere sky renner daar met klassementsambities starten.
Ik verwacht Contador en Quintana daar sowieso. Denk dat Aru, Chaves, Henao, TJ en Gesink daar ook aanschuiven. Misschien mogen Izagirre en Lopez (Astana) wel voor eigen kans rijden.

Eerst maar even de tour afwachten hè
20 juli 2016 11:03
Had eigenlijk verwacht dat Poels een toptienplek werd gegund door Sky in deze Tour, maar Henao bleek de tweede man achter Froome. Ik denk dat Poels zich heeft moeten sparen voor de tweede Tourhelft, naar nu blijkt niet zonder succes.
20 juli 2016 11:06
Begrijp niet waarom mensen Poels al afschrijven. Je weet gewoon niet of hij een klassement in een grote ronde kan rijden. Heeft het nog nooit mogen proberen (zijn eigen schuld natuurlijk).

Zou hem graag met zijn Tour vorm eens een Giro zien rijden. Maar dan moet hij natuurlijk wel van ploeg veranderen.

Iedereen dacht ook dat Porte het niet kon, maar tot nu toe heeft hij die verwachte offday in de bergen nog steeds niet gehad. Ben benieuwd wat hij de volgende dagen zal doen. Hopelijk durft hij eindelijk eens wat.
20 juli 2016 11:13
Limburgia +1
Poels doet het dit jaar fantastisch, zijn beste jaar! Ik vind het ook leuk en goed te zien dat hij weer de beste knecht is van Poels de laatste dagen.
Volgend jaar zien we wel verder.
Hoe hij het gaat doen in een grote ronde kan hij en kunnen wij nog niet weten, en misschien maken we dat nog mee...
20 juli 2016 11:14
@sepiroth
Waarschijnlijk vond jij ook dat Dumoulin nooit voor het ak kon gaan, gelukkig zagen een heel enkele dat vorig jaar wel waar 99% vond van niet. Ongelijk toegeven blijft nu eenmaal pijnlijk voor sommigen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.