Na derde wereldbekerzege verlegt Mathieu van der Poel focus weer naar de weg
foto: Corendon-Circus
maandag 12 augustus 2019 om 09:47

Na derde wereldbekerzege verlegt Mathieu van der Poel focus weer naar de weg

Na zeges in de wereldbekermanches van Nové Město en Val di Sole was het ook in het Zwitserse mountainbikewalhalla Lenzerheide prijs voor Mathieu van der Poel. Na een felle tweestrijd met Nino Schurter rondde de Nederlander het karwei fraai af. “Het betekent veel voor me dat ik hem kan verslaan.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik wist dat dit een parcours was dat ik aan kon, dus ik ben heel blij om hier te winnen”, is Van der Poel in zijn nopjes met de overwinning. Een eenvoudige zege was het niet, want andermaal ging er een verbeten duel met Nino Schurter aan vooraf. In de voorlaatste ronde plooide de Zwitser, waarna Van der Poel hem op 25 seconden zette.

Vol lof spreekt MvdP over zijn voornaamste opponent op de terreinfiets: “Het heeft me bijna drie jaar gekost om op zijn niveau te komen. Dat is gelukt en het betekent veel voor me dat ik hem nu kan verslaan.”

“Ik moet keuzes maken”
Ondanks dat Van der Poel een manche oversloeg zijn de twee titanen elkaar in de stand om de wereldbeker nu zeer dicht genaderd. Het verschil tussen leider Schurter (1670 punten) en de veelvraat van Corendon-Circus (1649) bedraagt slechts 21 punten, maar dit verleidt Van der Poel niet om zijn programma om te gooien. “Natuurlijk is de wereldbeker belangrijk, maar het is niet mijn doel dit seizoen”, legt hij na de finish uit. “Dan had ik ook wel meegedaan aan de wereldbeker in Andorrra en dan had ik het klassement misschien wel kunnen winnen.”

“Ik heb nog andere doelen dit seizoen, dus ik moet keuzes maken. Snowshoe (de laatste wereldbeker van het seizoen, red.) en het WK in Mont-Saint-Anne sla ik ook over om me te kunnen focussen op het WK op de weg. Ik kan ze niet allemaal doen.” Van der Poel gaat zich via de Arctic Race of Norway en de Ronde van Groot-Brittannië klaarstomen voor de WK wielrennen op de weg. Op zondag 29 september wil hij een gooi doen naar de wereldtitel op de weg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.