Na hoogtestage trekt Maxim Van Gils topvorm door in Zwitserland: “Had niet de beste benen”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 7 juni 2024 om 19:18

Na hoogtestage trekt Maxim Van Gils topvorm door in Zwitserland: “Had niet de beste benen”

Maxim Van Gils heeft zijn uitstekende voorjaar doorgetrokken na de hoogtestage, want vrijdag was hij de beste in de GP Kanton Aargau. Al voelde de 24-jarige coureur van Lotto Dstny zich niet in allerbeste doen, gaf hij toe na afloop. “Ik had niet de beste benen”, aldus Van Gils.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op de lokale rondjes was het heel erg nerveus en daarna werd de finale geopend op 40 kilometer van de finish. Dat was heel lastig, en het was ook heel erg warm”, lacht de Vlaming. “Het was in de finale aan Sylvain Moniquet, Pascal Eenkhoorn en aan mij.”

“Ik zei tegen Pascal dat ik nog wat sprinters wilde kloppen. Ik had niet de beste benen, want we zijn net terug van hoogtestage, maar toch wilde ik graag sprinten. Ook al waren er nog snelle mannen in de groep”, vertelt Van Gils. “Ik werd in de laatste bocht perfect afgezet door Pascal. Daarna zakte ik nog wat terug, maar ik kon mijn sprint openen op 200 meter van de finish en het afmaken.”

Voor Van Gils, winnaar van Eschborn-Frankfurt en podiumklant in Strade Bianche en de Waalse Pijl, wacht komende zomer zijn tweede deelname aan de Tour de France. Dit voorjaar spraken we hem daarover. “De Tour van vorig jaar heeft wel goed gedaan richting dit voorjaar, maar nu is het anders. Dit jaar wil ik echt presteren en uitslagen rijden. Ritten winnen zal heel moeilijk zijn, het is de Tour, maar dat is wel het grote doel”, zegt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.