Na jaar vol pech en tegenslag boekt Sasha Weemaes eindelijk weer resultaten
foto: Cor Vos
Nick Doup dinsdag 26 september 2023 om 14:18

Na jaar vol pech en tegenslag boekt Sasha Weemaes eindelijk weer resultaten

Sasha Weemaes heeft in de Tour de Langkawi voor het eerst in lange tijd weer podiumplaatsen behaald. Na maanden vol met pech en tegenslag is de Oost-Vlaming namens Human Powered Health weer op niveau, met een tweede en derde plaats in Maleisië. “Het lichaam wil nu wel weer”, vertelde hij aan WielerFlits.

“Het speelde al van in de winter, toen heb ik een bacteriële infectie gehad”, aldus de 25-jarige Weemaes. “Toen het seizoen begon, in de Saudi Tour, heb ik ook nog een virus gehad. Dus ik heb wel alles gehad voor dit jaar, het is niet echt mijn topjaar. Ik heb antibiotica genomen en een volledige reset gedaan. Mijn lichaam had dat echt nodig.”

In juni en juli werkte Weemaes terug aan zijn rentree in het peloton, die kwam eind juli in Polen. “Ik ben in Livigno op hoogtestage geweest en voel sindsdien dat ik weer kan recupereren en dat het lichaam mee wilt. Daar ben ik wel zeer gelukkig om. In de Polen reed ik alle dagen toch wel 200 kilometer en daar herstelde ik goed van”, zei hij.

“De Ronde van Polen was een van mijn eerste koersen na de ziekte. Ik ben er begonnen om mijn ploegmaats te helpen in de sprint, maar het scheelde een paar procentjes waardoor het daar net niet klopte.”

Geen ploeg
Nu in Langkawi laat Weemaes zien wat hij in zich heeft, met een tweede plaats in de openingsrit achter Arvid de Kleijn en een derde plaats in de vierde etappe, die gewonnen werd door Daniel Babor. De laatste keer dat hij een top-3-notering behaalde, was in augustus 2022 tijdens de Ronde van Denemarken. Toen was hij nog in dienst van Sport Vlaanderen-Baloise.

Voor Weemaes breken wel onrustige tijden aan, want zijn ploeg Human Powered Health stopt ermee na dit jaar en hij heeft nog geen nieuwe ploeg gevonden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.