Na maandenlange revalidatie staat Cecilie Uttrup Ludwig voor rentree
foto: Cor Vos (archief)
maandag 13 mei 2024 om 18:58

Na maandenlange revalidatie staat Cecilie Uttrup Ludwig voor rentree

Cecilie Uttrup Ludwig staat na een revalidatie van bijna drie maanden voor haar rentree in het wielerpeloton. De 28-jarige Deense zal morgen in de Baskische eendagskoers Durango-Durango Emakumeen Saria (1.1) eindelijk weer in actie komen namens haar ploeg FDJ-SUEZ.

Ludwig, bekend vanwege haar spraakmakende interviews, kwam eind februari ten val in de Omloop Het Nieuwsblad. Ze liep een breuk in haar heiligbeen op en stond vervolgens voor een lange revalidatieperiode. “We zullen haar de best mogelijke ondersteuning bieden, om zo een optimaal herstel en terugkeer in competitie te bevorderen”, liet haar ploeg FDJ-SUEZ meteen weten.

De klassiekerrenster annex klimster – die dit jaar dus niet kon deelnemen aan haar geliefkoosde voorjaarsklassiekers en La Vuelta Femenina – is nu eindelijk weer fit en klaar om in actie te komen. Ze maakt dan ook deel uit van de selectie van haar ploeg voor Durango-Durango Emakumeen Saria, een lastige Baskische eendagswedstrijd over heuvelachtig terrein.

Ludwig zal donderdag aan de zijde koersen van de Française Évita Muzic, die na haar prestaties in La Vuelta Femenina ongetwijfeld als kopvrouw zal worden uitgespeeld. Ook Léa Curinier, Eugènie Duval, Jade Wiel en de Nederlandse Nina Buijsman mogen hun opwachting maken.

Ludwig begon overigens nog goed aan het seizoen. Ze boekte in januari in de Santos Tour Down Under meteen haar eerste zege van 2024: in de tweede etappe rekende ze in een sprint bergop af met de tegenstand. In het eindklassement werd ze negende. Ze eindigde goed twee weken later ook als derde in de Deakin University Elite Women’s Road Race.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.