Na vroege Giro-opgave keert Biniam Girmay volgende week al terug in koers
foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2024 om 09:20

Na vroege Giro-opgave keert Biniam Girmay volgende week al terug in koers

Biniam Girmay gaat relatief snel na zijn opgave in de Giro d’Italia weer van start in een andere wedstrijd. De kopman van Intermarché-Wanty zal op zaterdag 18 mei zijn opwachting maken in Veenendaal-Veenendaal, maakt de organisatie van de Utrechtse wielerkoers bekend.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Girmay ging voortvarend van start in de Giro met een derde plaats in de eerste sprintetappe, maar in de verregende vier etappe naar Andora kwam de coureur uit Eritrea kwam hij in korte tijd twee keer ten val. Na die tweede crash bleef Girmay lang stilstaan en werd uiteindelijk besloten om de koers te verlaten.

Intermarché-Wanty liet al snel weten dat de schade meeviel bij Girmay, die twee dagen na zijn opgave zelf ook het publiek toesprak. “Ik voel me al beter en wil iedereen bedanken voor de berichten. Ik heb geen al te grote verwondingen, enkel wat kleine blessures. Ik zal snel weer koersen”, zei hij.

Dat blijkt, want zijn ploeg heeft hem toegevoegd aan de startlijst voor Veenendaal-Veenendaal van volgende week. Daarvoor moest Intermarché-Wanty wel goedkeuring krijgen van de Giro-organisatie, omdat Veenendaal-Veenendaal nog verreden wordt tijdens de Giro. Kopman zal Girmay waarschijnlijk niet zijn in de Nederlandse eendagskoers, want sprintkopman Gerben Thijssen doet ook mee namens zijn ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.