Na Wout van Aert zegt ook Jonas Vingegaard af voor Natourcriterium Aalst
foto: Cor Vos
maandag 25 juli 2022 om 12:13

Na Wout van Aert zegt ook Jonas Vingegaard af voor Natourcriterium Aalst

Nadat eerder Wout van Aert al afzei voor het Natourcriterium Aalst, geeft nu ook Jonas Vingegaard verstek. De Tourwinnaar stond aanvankelijk op de startlijst, maar moet maandag op bezoek bij de Deense koningin. Het criterium in Aalst grijpt zodoende naast zowel de groene als de gele trui.

“We hebben echt alles uit de kast gehaald, maar het gaat om overmacht”, zegt organisator Renno Roelandt tegen de VRT. “Jonas Vingegaard is uitgenodigd bij de Deense koningin. Het is dus begrijpelijk dat hij niet kan komen. Het is jammer voor ons, maar het is nu zo.”

Terwijl Vingegaard een afspraak had met de koningin, wilde Van Aert bij vrouw Sarah en zoontje Georges zijn. “We hebben ook voor Van Aert alle middelen bovengehaald. Financieel, maar we wilden desnoods ook een helikopter charteren. Maar hij verkiest om bij zijn familie te zijn. Ook dat is begrijpelijk.”

Het is voor het eerst dat het Natourcriterium Aalst de winnaar van het puntenklassement noch die van het algemeen klassement aan het vertrek heeft. “Tot nu toe was het altijd gelukt om en de gele trui en de groene trui of toch zeker een van beide aan de start te krijgen. Maar dat is dit jaar jammer genoeg niet gelukt.” Ook Tadej Pogacar is er niet bij, ondanks een aanbod.

Jasper Philipsen, Geraint Thomas en Yves Lampaert
Wel aanwezig: Jasper Philipsen, de tweevoudig ritwinnaar in de laatste Tour. “Iets over middernacht is het gelukt om een deal te sluiten met Philipsen. Dat is toch ook wel een naam, zeker na wat hij gisteren getoond heeft op de Champs-Elysées. Het is ook altijd ons doel om Belgen uit de Tour op de startlijst te hebben en dat is gelukt.”

Andere deelnemers in Aalst die succesvol waren in de Tour, zijn Geraint Thomas en Yves Lampaert. Zij zullen, samen met de andere renners, vanaf half zeven voorgesteld worden. Om zeven uur gaat dan de koers los.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.