Na zijn beste seizoen ooit regeert bij Jenthe Biermans het realisme
In februari won Jenthe Biermans de Muscat Classic - foto: Cor Vos
Nick Doup
donderdag 9 november 2023 om 08:30

Na zijn beste seizoen ooit regeert bij Jenthe Biermans het realisme

Interview Voor Jenthe Biermans was het seizoen 2023 het beste jaar uit zijn carrière. Vol trots blikt hij terug op zijn debuutjaar bij Arkéa-Samsic, waarin hij twee zeges behaalde. Ambitieus is de 28-jarige Biermans nog altijd, maar realistisch ook. “Ik weet dat ik echt wel prijs kan rijden in kleinere wedstrijden, maar in grotere wedstrijden kom ik tekort”, zegt hij tegen WielerFlits.

“Schitterend jaar, ik heb twee overwinningen in mijn carrière en heb die allebei dit jaar behaald”, glundert hij, terugdenkend aan de Muscat Classic in Oman en zijn ritzege in de Ronde van Luxemburg. “In dat opzicht was het een fantastisch jaar, mijn beste seizoen. Ik ben heel, heel tevreden. Ik had altijd wel gehoopt om ooit een koers te kunnen winnen, dus dat is heel mooi. Ik voel mij heel goed in de ploeg.”

In 2024 verandert de ploeg van naam (Arkéa-B&B Hotels) maar zijn de ambities even groot. Biermans wil zijn ingezette lijn doortrekken, maar weet dat hij tegen zijn plafond zit. “Het is altijd plezant als je kan scoren of lang finale kan rijden, maar ik weet niet of ik dit echt nog kan verbeteren”, is hij zelfkritisch.

“Ik besef dat ik echt wel prijs kan rijden in kleinere wedstrijden, maar in grotere wedstrijden kom ik tekort. Dat is geen schande als je dat zelf weet. Met de versterkingen van Florian Sénéchal en Arnaud Démare binnen de ploeg hoop ik dat ik een belangrijke rol kan spelen in de klassiekers.”

Na twee keer de Giro d’Italia (2019 en 2022) mocht Biermans afgelopen zomer ook debuteren in de Tour de France. “Nog een keer daar rijden zou fijn zijn”, zegt hij. Mogelijk kan dat in dienst van Démare. “Ik ken Arnaud vrij goed, kom goed met hem overeen, en heb al een paar koersen met hem gedaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.