Nacer Bouhanni de rapste in GP d’Isbergues, André Looij negende
foto: Sirotti (archief)
zondag 20 september 2015 om 16:42

Nacer Bouhanni de rapste in GP d’Isbergues, André Looij negende

Nacer Bouhanni mag de GP d’Isbergues 2015 op zijn palmares bijschrijven. De Franse sprinter van Cofidis rondde het voorbereidende werk van zijn ploeg uitstekend af in Isbergues. Nikolay Trusov van Tinkoff-Saxo moest genoegen nemen met de tweede plek, Shane Archbold (Bora-Argon 18) werd derde. Beste Nederlander was André Looij (Roompot Oranje Peloton) op de negende plek.

Tolhoek kleurt vroege vlucht
Wie anders dan Thomas Voeckler toonde zich strijdvaardig in de openingsfase. Het was echter Antwan Tolhoek die in de juiste vlucht meezat. De stagiair van Tinkoff-Saxo had gezelschap van Ignatas Konovalovas (Marseille 13 KTM), Mickael Delage (FDJ) en Perrig Quemeneur (Europcar). Zij kregen al snel drie minuten voorsprong. IAM Cycling en Cofidis hielden de teugels echter strak.

Ondanks de controle wist een Frans viertal de sprong te maken naar de vluchtgroep, waardoor het totaal op kop groeide naar acht. Het pak volgde op twee minuten. Tolhoek was op elke bergsprint als eerste boven.

Van Ginneken probeert het
Op 48 kilometer van de meet werd de kopgroep teruggepakt. Dat was het teken voor Sjoerd van Ginneken om ten aanval te trekken. De Roompot Oranje Peloton-renner had de pech dat Cofidis hem geen ruimte gaf. Marc Bideau (Bretagne-Séché Environnement) en Sander Helven (Topsport Vlaanderen-Baloise) kregen die ruimte wel. De Belg kon het tempo niet meer volgen toen Joker-renner Philip Lindau de sprong maakte. Bideau en Lindau gingen samen verder, maar konden het peloton niet verrassen.

Massasprint tot besluit
In de laatste lokale ronde probeerden de ploegen hun sprinters uit te leiden. In de chaos was het Cofidis dat de kop nam en Nacer Bouhanni perfect afzette. De spurter stelde niet teleur en pakte de overwinning. Volgende week gaat Bouhanni van start in de wegwedstrijd op het WK in Richmond. Dit mag met recht een goede generale genoemd worden.

flag-fr Grand Prix d’Isbergues 2015 (1.1)
Uitslag: Isbergues – Isbergues (204,1 km)

1. flag-fr Nacer Bouhanni (Cofidis) in 4u37m45s
2. flag-ru Nikolay Trusov (Tinkoff-Saxo) allen z.t.
3. flag-nz Shane Archbold (Bora-Argon 18)
4. flag-be Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Métropole)
5. flag-be Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert)
6. flag-be Jonas Van Genechten (IAM Cycling)
7. flag-fr Marc Sarreau (FDJ)
8. flag-fr Romain Feillu (Bretagne-Séché Environnement)
9. flag-nl André Looij (Roompot Oranje Peloton)
10. flag-fr Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale)

15. flag-nl Floris Gerts (BMC)
Volledige uitslag

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
20 september 2015 16:57
Toch wel een karakterrenner die Bouhanni hoor. Menig coureur zou na zoveel pech zijn pijlen al richten op volgend seizoen.

In vorm is het ook meer dan een outsider in Richmond.
20 september 2015 17:03
20 september 2015 17:20
Wat een flauw deelnemersveld zeg --'
20 september 2015 17:25
@ifor
Waarom Theuns niet?
20 september 2015 17:34
Floris Gerts blijft maar gaan.....
20 september 2015 17:55
Wat een respect heb ik voor deze man. Altijd maar terugvechten en toch winnen. Geen sterk deelnemersveld, maar hij doet het toch maar. Wat gun ik hem een tourrit. Hij bewijst ook weer dat het een enorme flater van Madiot was om hem te laten gaan.
20 september 2015 18:30
Het schijnt Kolar te zijn die 2e is en niet Trusov, dat is een keurige prestatie van de jonge Slowaak, het kwam er tot nu toe nog niet echt uit dit jaar.
20 september 2015 18:35
@verwiggistan
Kolar kon nog wel eens een heel belangrijke knecht worden op het WK ;)
21 september 2015 00:14
Ik vraag me wel af of hij hier gereden had als hij echt geloofd had in de wereldtitel. Hij heeft nog maar weinig tijd om volledig te herstellen van de reis en zich aan te passen aan het tijdsverschil.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.