Nacer Bouhanni naar Arkéa-Samsic

Door , woensdag 26 juni 2019 om 15:43
Nacer Bouhanni naar Arkéa-Samsic

©Cor Vos

Na vijf jaar FdJ en vijf jaar Cofidis verhuist Nacer Bouhanni eind dit seizoen naar Arkéa-Samsic. Dat werd aan WielerFlits bevestigd. Teammanager Emmanuel Hubert had eerder al aangegeven dat de Franse sprinter op zijn verlanglijstje stond. 

Nacer Bouhanni rijdt dit seizoen geen deuk in een pakje boter. Hij eindigde tweede in de tweede rit van de Volta a la Comunitat Valenciana begin februari. Eind vorige maand finishte hij ook tweede in de Grote Prijs Marcel Kint. Zijn derde en laatste podiumplaats (3de) behaalde hij in de openingsrit van de Ronde van Oman. Winnen deed hij in 2019 nog niet.

Het 28-jarige enfant terrible heeft nochtans iets in zijn mars. Zo staan onder meer drie ritten in de Ronde van Italië en evenveel etappes in de Vuelta a España op zijn palmares. En een nationale titel (2012). Alleen in de Ronde van Frankrijk is het hem nog niet gelukt een ritje te winnen.

Geen Tour
Dat zal trouwens ook dit jaar niet gebeuren. Hij is er de voorbije weken – net als in 2018 – niet in geslaagd de ploegleiding te overtuigen hem mee te nemen naar de Tour. Een goede Dauphiné had hem in extremis nog een selectie kunnen opleveren,  maar al in de tweede rit moest Bouhanni opgeven. Zo wordt Christophe Laporte de man die zich volgende maand in de massasprints moet mengen.

Cofidis-teammanager Cédric Vasseur maakt er al een tijdje geen geheim meer van dat hij van Bouhanni, die met een jaarsalaris van bijna anderhalf miljoen euro zwaar op het budget weegt, af wil. Met dat geld kan hij straks immers Elia Viviani en Fabio Sabatini betalen.

Ploegmaat van Greipel
Ook Bouhanni zelf is er ondertussen uit wat zijn toekomst betreft. Hij is rond met Arkéa-Samsic, het ProContinentale team waar hij ploegmaat wordt van onder meer André Greipel en Warren Barguil. WielerFlits kreeg gisteren de bevestiging van de transfer. Bouhanni is er overigens ook niet bij in Halle-Ingooigem, een wedstrijd die hij al twee keer won.

Arkéa-Samsic heeft het nieuws van Bouhanni’s komst nog niet bevestigd. Dat kan en mag het trouwens niet vóór 1 augustus.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.