Nacer Bouhanni tot rust gekomen: “Kan dingen nu eindelijk in perspectief zien”
zaterdag 19 januari 2019 om 17:41

Nacer Bouhanni tot rust gekomen: “Kan dingen nu eindelijk in perspectief zien”

Nacer Bouhanni lijkt tot rust te zijn gekomen bij zijn ploeg Cofidis. “Ik ben veel relaxter. Ik begrijp nu eindelijk dat er een leven is na het wielrennen, dat heeft ervoor gezorgd dat ik dingen in perspectief kan zien”, vertelt de spurter aan CyclingNews.

Daarmee lijkt er een einde te zijn gekomen aan een periode waarin Bouhanni meerdere malen in opspraak kwam. Vorig jaar werd de Fransman onder andere in de Vuelta beboet omdat hij ruzie zou hebben gehad met zijn ploegleider Jean-Luc Jonrond. Christophe Laporte, Bouhanni’s voormalige lead out, passeerde zijn voormalige kopman daarnaast ook nog eens in de hiërarchie bij Cofidis.

Nu de rust is wedergekeerd, kan Bouhanni vooruit kijken naar het aankomende wielerjaar. Welke koersen hij daarin rijdt, maakt hem niet zoveel uit. “Ik ben klaar om te rijden waar en met wie de ploeg mij nodig heeft”, is de sprinter duidelijk. “De atmosfeer in de ploeg is nu veel kalmer. Nu moeten er antwoorden op de fiets gegeven worden.

Die antwoorden lijken er inderdaad te komen; Bouhanni is naar eigen zeggen beter dan hij ooit is geweest: “Ik voel me goed. Voor de eerste keer heb ik in een sprint 1630 Watt getrapt, en dat al in januari. Hiervoor zat ik op 1550 Watt.” In februari kan de sprinter voor het eerst zijn macht tonen als hij aan de start staat van de Ronde van Valencia. Daarna staan de Ronde van Oman, Kuurne-Brussel-Kuurne, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo nog op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.