Nader onderzoek brengt ook nekbreuk Chris Froome aan het licht
foto: Cor Vos
zaterdag 15 juni 2019 om 12:52

Nader onderzoek brengt ook nekbreuk Chris Froome aan het licht

Chris Froome blijkt ook een breuk in zijn nek te hebben overgehouden aan zijn zware val tijdens het Critérium du Dauphiné. Bij uitgebreidere scans kwam deze blessure aan het licht, meldt de BBC. De viervoudige Tourwinnaar moet vermoedelijk nog zes weken in het ziekenhuis blijven.

Tijdens de verkenning van de tijdrit, nu drie dagen geleden, ging het helemaal mis voor Froome. Bij een vaart van 54 kilometer per uur verloor hij de controle doordat zijn voorwiel door de wind werd gegrepen. Daarbij botste hij hard tegen een muur. Voortrijden was onmogelijk en al snel ging er ook een streep door zijn Tourdeelname. Nog dezelfde dag werden al breuken vastgesteld aan rechterdijbeen, elleboog en ribben. Donderdag kwam daar ook nog een heupbreuk bij.

Een zes uur durende operatie volgde, waarna de arts aangaf dat het wel lang kan duren vooraleer Froome weer kan koersen. “Het was een lange operatie, maar het is allemaal heel goed verlopen. De impact van de val moet echt groot geweest zijn. Hij reed tegen 50 kilometer per uur en had weinig bescherming. Ik verwacht dat hij minstens zes maanden uit koers zal zijn. Maar zijn sportieve toekomst is niet in gevaar”, liet Remi Philippot weten, nadat hij de Brit had geopereerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.