Naesen krijgt toch Dillier mee in steun voor Parijs-Roubaix
foto: Sirotti
Koen Middendorp donderdag 5 april 2018 om 13:24

Naesen krijgt toch Dillier mee in steun voor Parijs-Roubaix

Oliver Naesen zal aanstaande zondag in Parijs-Roubaix de kopman zijn van een sterk AG2R La Mondiale. De Belgische kampioen krijgt de steun van sterke mannen als Silvan Dillier en Stijn Vandenbergh.

Vooral de aanwezigheid van Dillier is opvallend. De Zwitser werd afgelopen winter gehaald als meesterknecht van Naesen voor de kasseiklassiekers. In Strade Bianche brak de onfortuinlijke Zwitser echter zijn pink, waardoor hij een kruis mocht maken over zijn klassieke voorjaar.

Twee weken geleden gaf ploegarts Éric Bouvat nog aan dat Dillier deelname aan de klassiekers definitief mocht vergeten. “Silvan kan op dit moment weer trainen, maar is nog niet in staat om dergelijke zware wedstrijden te betwisten”, was destijds de verklaring van Bouvat.

In de Franse eendagswedstrijd Route Adélie de Vitré – waar hij zijn rentree maakte – liet Dillier echter zien in vorm te zijn door verrassend de zege naar zich toe te trekken. Hierop besloot de ploegleiding om de Zwitser toch maar op te nemen in de selectie voor de Hel van het Noorden.

Laatste mogelijkheid voor Naesen na pechvoorjaar 
Naast Dillier en Vandenbergh kan Naesen ook rekenen op de assistentie van Tony Gallopin. De Franse allrounder reed twee keer eerder Parijs-Roubaix, maar wist beide keren niet de wielerbaan van Roubaix te bereiken. De selectie wordt verder aangevuld met Julien Duval, Gediminas Bagdonas en Nico Denz.

Naesen zelf zal zondag af willen rekenen met een voorjaar dat bol stond van de pech. Ondanks ereplaatsen in de E3 Harelbeke (4e) en Gent-Wevelgem (6e), reed de pechduivel vaker dan gewenst mee op de schouder van de Belg. Zo was hij in de E3 Harelbeke betrokken bij de grote valpartij op 100 kilometer van de meet.

In Dwars door Vlaanderen ging hij eveneens vroeg tegen de grond, wat hem tot een opgave dwong. In de Ronde van Vlaanderen kwakte hij net voor de Muur van Geraadsbergen tegen het asfalt, waardoor hij de gehele wedstrijd in het defensief werd gedwongen. Vorig jaar besloot Naesen Parijs-Roubaix als 31e, na onderweg meerdere keren het asfalt te hebben gekust.

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-fr Parijs-Roubaix 2018
flag-lt Gediminas Bagdonas
flag-de Nico Denz
flag-ch Silvan Dillier
flag-fr Julien Duval
flag-fr Tony Gallopin
flag-be Oliver Naesen
flag-be Stijn Vandenbergh

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
5 april 2018 13:27
Lekker met een gebroken pink over de kasseien dokkeren...
5 april 2018 13:29
Sommige veelvallers zijn ook geen stuurkunstenaars (zoals Gaviria, Gesink, Dan Martin), maar bij Naesen en Vanmarcke lijkt het mij inderdaad vaak pure pech ...
5 april 2018 13:30
Dillier heeft eenmaal Parijs Roubaix gereden en niet uitgereden. Een echte kasseivreter lijkt het me dus ook niet zoals de aanhef doet vermoeden.
5 april 2018 13:33
Leuk te horen van Dillier.
Naessen idd al veel pech gehad, maar moet naar mijn inzien sneller iets proberen.
Zolas hij bvb zijn ploeg opsoupeert in de E3 in de achtervolging, zouden ze beter aanvallender koersen.
5 april 2018 13:37
Gaviria is echt wel een stuurkunstenaar. Daarom dat hij net veel valt wss. Neemt te veel risico's en de renners rond hem zijn niet even behendig.
5 april 2018 13:44
Vanmarcke valt zo vaak. Moet stuurmanskunst zijn en niet enkel pech.
5 april 2018 13:58
@Ferox

Tja, Sagan is ook een stuurkunstenaar en valt zelden tot nooit, dus je kan Gaviria nou niet echt een stuurkunstenaar noemen.
5 april 2018 14:19
Hahaha Ferox tja zo kan je alles omdraaien en een punt aan lullen. Post van de dag voor mij! :)
5 april 2018 15:06
Dit is eigenlijk wel een heel mooie ploeg. Naesen is sowieso een leuke renner, Duval kan misschien ver geraken vanuit de vroege vlucht en Denz gaf me eerder al een sterke indruk. Helaas zal Dillier niet top zijn en lijkt Gallopin helemaal niet in vorm.
5 april 2018 15:07
Oliver Naesen zou juist moeten leren van Sep Vanmarcke. Het zijn vrijwel identieke renners en eigenlijk ongeschikt voor het kopmanschap. Stel ze in een grote wedstrijd op als 'tweede' man en ze kunnen veel Devoldertjes doen. Soms moet je ook gewoon zelfkennis hebben om te kunnen winnen.
5 april 2018 15:48
@Ferox
Op het moment dat je vaak tegen het wiel voor je aan rijdt vind ik je geen stuurkunstenaar
5 april 2018 17:24
@Ferox
Gaviria is van jongs af aan een baanwielrenner, die zijn niet gewend te remmen want ze hebben geen rem. Sturen kan ie inderdaad best wel, maar remt vaak te laat of niet. Ook wat Lefevre laatst opmerkte.
5 april 2018 17:34
@Ferox & Gabriel Melching
Gaviria komt van de baan, waar niemand met remmen rijdt en waar je veel bespaart door dicht achter je voorligger te blijven zitten. Het is daar natuurlijk ook een stuk minder risicovol om te doen, en blijkbaar blijft het te lang in zijn systeem zitten. In Milaan San-Remo van Demare, en eerder dit jaar, deed hij inderdaad precies hetzelfde door tegen het achterwiel van zijn voorligger te rijden.

Ik zou niet durven zeggen of hij wel of niet een goede coureur is, niet zo goed als Sagan in ieder geval. Maar wat dat betreft durf ik alleen Mathieu van der Poel naast Sagan te zetten.
(Ik heb geen kennis van het mountainbike-circuit, of freestyle Red-Bull achtige events, want daar zijn er vast ook een hoop bij.)
5 april 2018 17:37
Als je het omnium al enkele jaren volgt kan je echt onmogelijk zeggen dat Gaviria niet kan sturen. Dat hij vaak domme beslissingen in het peloton neemt op de weg staat daar los van.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.