Naesen verwacht wielrennen op twee snelheden: “We hebben een voordeel”

zaterdag 23 mei 2020 om 20:14
Naesen verwacht wielrennen op twee snelheden: “We hebben een voordeel”

foto: Cor Vos

Oliver Naesen verwacht cyclisme à deux vitesses als er weer wedstrijden worden verreden. De renners die buiten hebben kunnen trainen zullen volgens hem beter voor de dag komen dan alle renners die niet naar buiten mochten. “Ik zeg nu niet dat de Belgen en de Nederlanders alle wedstrijden gaan winnen, maar we hebben wel een voordeel op de Italianen, Fransen en Spanjaarden.”

Het voordeel zal volgens Naesen niet alleen fysiek zijn, maar ook mentaal. “Als ik twee weken stil­ lig in de herfst, denk ik na de eerste training: dit niveau haal ik nooit meer”, gaat hij verder in De Morgen. “Zij hebben twee maanden verloren. Niet buiten mogen komen, weet je wat dat doet met een sporter?

“Ik zag hen af en toe bij een Zoom-aperitief lachen met een glas in de handen, maar ik weet zeker dat er zijn die zaten te blèten en dat ze dit het hele seizoen meedragen. Die zien op Strava hoe zij nog maar 5.000 kilometer hebben. Dan kijken ze bij mij: Oliver zit al aan 13.000. De gedachte dat ze straks tegen renners moeten die zijn kunnen blijven trainen…”

Wordt dit dan het jaar van Naesen? Want naast het voordeel van buiten trainen ziet de Vlaming nog een voordeel voor zichzelf: de bomvolle wielerkalender. “Ik zie het helemaal zitten, omdat ik meestal aan het einde nog wat in de tank heb. Mijn type renner zal er het meeste profijt van hebben.”

Toch blijft het ondanks de perspectieven balen dat het coronavirus een streep door het voorjaar zette. “Ik ben 29, dat is toch het moment waarop het er moet uitkomen. Ik ging goed geweest zijn, dat is makkelijk gezegd, maar ik gíng goed geweest zijn”, zo eindigt hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.