Naesen: “Vond Groenewegen al achterlijk, maar nu is hij helemaal een deb”
Oliver Naesen - foto: Sirotti
zondag 2 oktober 2016 om 20:50

Naesen: “Vond Groenewegen al achterlijk, maar nu is hij helemaal een deb”

Oliver Naesen moest in de Tour de l’Eurométropole genoegen nemen met de tweede plaats achter Dylan Groenewegen. De Belg van IAM Cycling was het niet eens met de manier van sprinten van de Nederlands kampioen en maakte dat na afloop in woord en gebaar kenbaar. “Het is gewoon belachelijk dat Groenewegen wint”, zegt Naesen tegen Sporza.

Groenewegen kwam na een zware koers als eerste over de meet en week daarbij uit naar links. Daar zat Naesen, die met de nodige stuurmanskunsten overeind wist te blijven. “Ik wou Groenewegen voorbijsteken, maar hij reed mij in de dranghekken”, zegt hij. “Dat is gewoon crapuleus (smerig, red.). Je kunt een beetje de deur dichtdoen, maar als je voelt dat iemand erover komt en je hebt een beetje klasse, dan hou je je lijn.”

De jury besloot om, na bestudering van de beelden, niets te veranderen aan de uitslag. “Waarom laat de jury dit dan toch toe? Omdat ze er niets van kennen, zeker?”, aldus Naesen, die niet snel vrienden zal worden met Groenewegen. “Ik vond hem sowieso al achterlijk, maar nu is het helemaal een deb. Ik zou op die manier zelfs niet willen winnen.”

https://twitter.com/OliverNaesen/status/782626605936078849

Boonen: “Dit is niet correct”
Ook de nummer drie van vandaag, Tom Boonen, was het niet eens met de beslissing van de jury. “Je hoeft niet heel geleerd te zijn om te zien dat Naesen werd gehinderd. Dit is niet correct”, aldus de Belgische kopman voor het aanstaande WK tegen Sporza.

Groenewegen: “Ik week zeker uit naar links”
Dylan Groenewegen zelf was zich van geen kwaad bewust. “De sprint verliep chaotisch doordat de kopgroep in de laatste meters werd teruggepakt”, zegt hij op de site van LottoNL-Jumbo. “Ik moest eerst om de kopgroep heen en daarna nog Debusschere voorbij. Ik week zeker uit naar links, maar ik liet genoeg ruimte om te kunnen passeren.”

Bekijk via de site van de VTM de beelden van het incident

[poll id=”326″]

RIDE Magazine
109 Reacties
Sorteer op:
1 2 3 5
2 oktober 2016 20:52
Bericht van de redactie: Respecteer elkaars mening en reageer normaal op elkaar.

Beelden?
Edit redactie: Link toegevoegd.
2 oktober 2016 20:52
helemaal eens. Remember Groenwegen vs Debusschere. Als Bouhanni dit was, was ie al lang gediskwalificeerd
2 oktober 2016 20:53
Klare taal.
Als het Bouhanni was had er wel DSQ gestaan vrees ik.

@covadonga
https://www.youtube.com/watch?v=kc9sHmLLjh0
Vanaf minuut 18 ongeveer.
2 oktober 2016 20:54
Om die kopgroep, heen... kom nou. Eén renner langs links passeren en dan rechtdoor sprinten. Hij ging wel degelijk wat op de wandel want Naesen reed er zowat de hele tijd langs. Dat is niet de deur dichtdoen. DSQ kan, kan ook niet. Er hebben er al velen voor gelijke of mindere feiten een DSQ gekregen.
2 oktober 2016 20:54
Slechte verliezer
2 oktober 2016 20:54
at is neasen onsportief, hij had kunnen winnen. als die had gesprint met zijn drieën had denkelijk gewonnen, hij heeft het zelf verpest, als het een ettixx had gedaan had boonen niets gezegd
2 oktober 2016 20:55
Nah best wel gelijk. En dan lekker arrogant wezen doen alsof je een volledig vlekkeloze sprint hebt gereden.
2 oktober 2016 20:55
Wat een slechte verliezer...
Benieuwd wat de Belgische bondscoach hiermee doet. Lijkt me geen jongen die je in je team wilt hebben.
2 oktober 2016 20:56
Op Youtube staat de hele koers al. Zoek ff op eurometropole.
Er was geen duw, geen kwak, geen onverwachtse beweging, Groenewegen ging langzaam maar zeker naar links. Daar kwam Naessen en Dylan had hem inderdaad meer ruimte kunnen geven maar Naessen besloot om te stoppen. Lag nog een baksteen oid zodat hij nog behoorlijk manoeuvre moest maken. Maar dat had niets meer met de sprint te maken.
Ik snap de beslissing van de jury maar ook de (zeker direct na de finish) reactie van Naessen.
2 oktober 2016 20:57
Ben boos op de jury niet op Groenewegen. Oncollegiaal en het getuigt van weinig verstand. Je verpest zelf 2 wedstrijden, wees dan ook kritisch op jezelf. Een echte winnaar is geen gentleman sprinter. Altijd op het randje fietsen. De jury moet beslissen of het correct was of niet. Je kunt Groenewegen hier niets verwijten
2 oktober 2016 20:57
Edit redactie: Reageer normaal a.u.b.
2 oktober 2016 20:57
Zielig om het zo op de man te spelen, slechte verliezer. Frustraties wellicht?
2 oktober 2016 20:58
Hier gaat Naesen morgen dubbel buikpijn van hebben. Van het verlies zelf en van zijn reacties achteraf. Iemand zal hem toch een spiegel voorhouden?
2 oktober 2016 20:58
Ben benieuwd naar de mening van Jens Debusschere
2 oktober 2016 21:00
Ik kan me de frustratie van Naesen wel voorstellen, maar vind zijn taalgebruik beneden peil. "Ik vond hem sowieso al achterlijk" Huh?
2 oktober 2016 21:00
Ik vond het geen DSQ want ik ben voor liberaal sprinten maar Naesen is een renner die durft te koersen en van zich afbijten en daar is niks mis mee.., Ik vind het leuke, talentvolle coureur en ben erg benieuwd naar zijn komende seizoen, daar gaat het uiteindelijk om.
2 oktober 2016 21:00
Groenewegen rijdt hem helemaal de goot in. Naesen is terecht kwaad.
Jury??
2 oktober 2016 21:02
Ik denk dat de enige waarop Naesen boos mag zijn de organisatie is. Als er een goot aan de rand van de weg zit, waarom zetten ze de hekken dan niet op de weg. En wat doet het blok daar op de finishlijn, dat hij moet ontwijken? Dat kan je Groenewegen moeilijk verwijten.

https://pbs.twimg.com/media/CtyJlpkWgAEEii-.jpg:large
2 oktober 2016 21:04
Dit gaat veel en veel te ver. Dat hij vlak na de finish pissed is en in het heetst van de strijd wat uitkraamt, dat kan nog net, maar ten tijde van dit interview heeft hij er lang genoeg over kunnen nadenken. Dit kan gewoon echt niet.

Ik had Naesen altijd wel hoog zitten. Zegt vaak nuttige dingen, maar hier maakt hij zichzelf echt wel enorm belachelijk mee.
2 oktober 2016 21:04
Leuke wielrenner die Naesen, maar dat hij vandaag niet wint, heeft hij toch in de eerste plaats aan zichzelf te danken. Doorrijden de laatste paar honderd meter en je wint hem op je gemakkie. Hopelijk beseft hij zich dat ook. Natuurlijk is het fijn om je ergste frustratie even op de jury en Groenewegen kwijt te kunnen, maar zorg dan de volgende keer dat je niet in zo'n situatie komt. Volgens mij heeft hij de klasse daarvoor.
2 oktober 2016 21:05
Ik had een DSQ ook wel op z'n plaats gevonden, maar die reactie van Naesen is wel heel zielig hoor. De frustratie spat ervan af. Heb sowieso niet het idee dat deze jongen een groot licht is getuige de wijze waarop hij in één week twee koersen volledig voor zichzelf verkloot.
2 oktober 2016 21:05
Zielige man die Naesen. Sowieso dat duimpje omlaag. Ben jij nu een volwassen vent?
2 oktober 2016 21:06
Naesen wordt helemaal afgemaakt op Twitter na zijn niet al te intelligente tweets. Deze wielrenner moet snel beter begeleid worden. Met wat meer koersinzicht wint hij 2x in 2 weken.
2 oktober 2016 21:07
Het zit diep... Kansloze reactie om een andere renner achterlijk en debiel te noemen. En wat de mening van Tom Boonen er telkens toe doet vraag ik mij ook af...
2 oktober 2016 21:10
Mening Tom Boonen telt. Legende!
1 2 3 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.