Naesen: “Vond Groenewegen al achterlijk, maar nu is hij helemaal een deb”
Oliver Naesen - foto: Sirotti
zondag 2 oktober 2016 om 20:50

Naesen: “Vond Groenewegen al achterlijk, maar nu is hij helemaal een deb”

Oliver Naesen moest in de Tour de l’Eurométropole genoegen nemen met de tweede plaats achter Dylan Groenewegen. De Belg van IAM Cycling was het niet eens met de manier van sprinten van de Nederlands kampioen en maakte dat na afloop in woord en gebaar kenbaar. “Het is gewoon belachelijk dat Groenewegen wint”, zegt Naesen tegen Sporza.

Groenewegen kwam na een zware koers als eerste over de meet en week daarbij uit naar links. Daar zat Naesen, die met de nodige stuurmanskunsten overeind wist te blijven. “Ik wou Groenewegen voorbijsteken, maar hij reed mij in de dranghekken”, zegt hij. “Dat is gewoon crapuleus (smerig, red.). Je kunt een beetje de deur dichtdoen, maar als je voelt dat iemand erover komt en je hebt een beetje klasse, dan hou je je lijn.”

De jury besloot om, na bestudering van de beelden, niets te veranderen aan de uitslag. “Waarom laat de jury dit dan toch toe? Omdat ze er niets van kennen, zeker?”, aldus Naesen, die niet snel vrienden zal worden met Groenewegen. “Ik vond hem sowieso al achterlijk, maar nu is het helemaal een deb. Ik zou op die manier zelfs niet willen winnen.”

https://twitter.com/OliverNaesen/status/782626605936078849

Boonen: “Dit is niet correct”
Ook de nummer drie van vandaag, Tom Boonen, was het niet eens met de beslissing van de jury. “Je hoeft niet heel geleerd te zijn om te zien dat Naesen werd gehinderd. Dit is niet correct”, aldus de Belgische kopman voor het aanstaande WK tegen Sporza.

Groenewegen: “Ik week zeker uit naar links”
Dylan Groenewegen zelf was zich van geen kwaad bewust. “De sprint verliep chaotisch doordat de kopgroep in de laatste meters werd teruggepakt”, zegt hij op de site van LottoNL-Jumbo. “Ik moest eerst om de kopgroep heen en daarna nog Debusschere voorbij. Ik week zeker uit naar links, maar ik liet genoeg ruimte om te kunnen passeren.”

Bekijk via de site van de VTM de beelden van het incident

[poll id=”326″]

RIDE Magazine
109 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2016 21:41
Inderdaad, de meeste blaam treft de organisatie. De hekken stonden voorbij de goot. Ik kan mij goed voorstellen dat Groenewegen oprecht dacht dat er genoeg ruimte was tussen hemzelf en de hekken. Hij kon in volle sprint vast niet zien dat daar een goot en een obstakel lagen waar Naesen last van had.
Naesen moet zijn frustraties sowieso niet zo kinderachtig botvieren op Groenewegen. Zo'n reactie en vooral zo'n gebaar op een podium is werkelijk beneden alle peil. En wat Boonen betreft: hij mag dan een legende zijn, maar betekent dat niet dat juist hij hier ver boven moet staan?
2 oktober 2016 21:42
Wat een impulsief figuur die Naesen, iemand achterlijk en debiel noemen en daarna met je duimpje op het podium. Getuigt van 0 klasse zelf, zoiets had die nooit gedurfd als het niet Groenewegen maar pakweg Sagan of Cav was geweest. Getuigt ook niet echt van slimheid dit zo op de camera te zeggen, als je al even op adem hebt kunnen komen. Maargoed, zijn rijden in de laatste km liet dat al duidelijk blijken! :) :)
2 oktober 2016 21:43
Wat een onprofessioneel gedrag op dat podium.
Groenewegen houdt zich niet aan de regel ' in een rechte lijn naar de finish rijden', maar zijn laatste zin klopt: hij laat nog een gaatje voor Naessen. Helaas met Belgische bestrating.
2 oktober 2016 21:43
Fittie, fittie!

Ik kan er eigenlijk wel mee lachen. Eerst al matten met Hummeltje en nu ook Groenewegen, wanneer is de Stroet aan de beurt?
Sprint van Groenewegen was er trouwens wel een beetje over, zeker na het voorval Debusschere moet hij weten dat dit toch wel fout kan aflopen. Zou Deb daar trouwens de korte vorm van zijn?
2 oktober 2016 21:43
De nieuwe Zlatan. Wat een baas. Zet Groenewegen goed op zijn plek.

Grappig al die reacties tegen Naesen te lezen. Alleen omdat Groenewegen een Nederlander is.

Ik ben overigens geen fan van Naesen.
2 oktober 2016 21:43
Wijkt toch overduidelijk van zijn lijn af.. en begint er aan als Naesen al links wilt passeren. Niet op een wilde manier, maar zo kan die toch nooit langskomen.. Een kromme lijn is ook een lijn zeker ..
2 oktober 2016 21:47
@RV Jij zou nog fan van de een of de ander zijn mochten het zelf-rijdende fietsen zijn?

On- erg sneu zoon duimpje
2 oktober 2016 21:49
leuke reacties om te lezen. Ik ben best wel fan van Groenewegen, maar dit is duidelijk over de grens. Naesen echt bijna de hekken in, dq was terecht geweest.
2 oktober 2016 21:51
Een onberijdbare zijkant van de weg en een onderdeel van de fotofinishinstallatie maakten de linkerzijde levensgevaarlijk om in te halen. Fout van de organisatie. Strikt genomen week Groenewegen af van zijn lijn, echter was er voldoende ruimte om langszij te komen. Zowel Groenewegen als Naessens kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor het wegdek en /of de fout van de organisatie. Tel daarbij op dat de organsatie een mooie naam op zijn erelijst wil hebben, dan weet je voldoende .
2 oktober 2016 21:52
Ik ben wel heel benieuwd waarom Naesen Groenewegen hiervoor al een 'achterlijken' vond. Lijkt me dan niet direct koersgerelateerd te zijn maar eerder op persoonlijk vlak? Aangezien ik me toch geen eerdere smeerlapperij van Groenewegen óp de fiets voor de geest kan halen.
2 oktober 2016 21:56
Naesen vies mannetje. Contract op zak en dan maar doen wat ie wil. Of Groenewegen nou wel of niet fout was (laat ik maar even in het midden). Maar dat duimpje is er echt over. Wielrenner onwaardig.
2 oktober 2016 22:03
What the fuck is een deb?
2 oktober 2016 22:03
Er kan discussie bestaan of de overwinning van Groenewegen wel of niet terecht is, maar Naesen moet zijn frustratie op de jury afreageren en zich niet zo onprofessioneel opstellen tegenover Groenewegen.
2 oktober 2016 22:04
Groenewegen stuurde naessen gewoon naar de plek waar hij hoort.
2 oktober 2016 22:09
Jongens, het draait helemaal niet om die goot of hekken....
Bekijk de beelden: Groenie gaat al meeeeeters voordien op de wandel met Naessie. Lekker naar links blijven sprinten tot ze aan die scheve hekken etc kwamen waardoor het nog gevaarlijk werd ook. De deur toedoen was dit niet. Op de wandel gaat met de sprinter naast je wel.
2 oktober 2016 22:09
Ik heb net voor het eerst gezien wat er gebeurd is, en ik snap niet helemaal waar al die heisa om is. Nee, het was niet helemaal fair, maar om hem nu achterlijk te noemen? Getuigt van weinig niveau.
2 oktober 2016 22:12
Haha, wat is dit toch een nationalistisch forum > als Naesen de hoed had en Groenewegen het duimpje hadden we hier gewoon 'lefgozertje!' en 'goed statement!' gelezen en als Bouhanni zo'n megaschele sprint zou rijden als Gronewegen vandaag had ie 3 maanden geschorst moeten worden > 'levensgevaarlijk!' 'Knettergek!'.

2 dagen 'alle hens aan dek !!!' en dan weer net zo hard vergeten als het 'Kruijswijkpaaltje', hoppa op naar het volgende twittermomentje :)
2 oktober 2016 22:15
Naesen kwam gewoon te kort en was daardoor gefrustreerd.....
2 oktober 2016 22:19
Blijkt nu dat Groenewegen niet al te populair is onder de collega's in het peloton. Ben ook wel benieuwd naar enkele reacties van Nederlandse renners (niet LottoNL natuurlijk).
2 oktober 2016 22:20
Heerlijke overwinning. Wordt een groots sprinter.
2 oktober 2016 22:21
Heb de sprint nu een aantal keren gezien en zeker vanuit de lucht is te zien dat er net voldoende ruimte is om eventueel te passeren als je een beetje handig bent op de fiets zoals Sagan. Nu was er een gootje waar Naessen van leek te schrikken waardoor hij ging slingeren en moeite had om overeind te blijven. Daarna volgde dan nog dat blok op de streep, iets wat de organisatie zich mag aanrekenen.

Mijn eindconclusie is dat Groenewegen met het naar links gaan de deur langzaam professioneel dicht wilde doen. Wie durft en kan sturen kon er langs, voor wie dit geen dagelijkse kost was dat link.

In de spurt wordt je zo vaak gehinderd door renners die van links naar rechts slingeren, daar zul je mee moeten leren leven.
Groenewegen is ook vaak gehinderd door bijvoorbeeld uitzakkende renners, waardoor je niet van voren kan meespurten. Thats part of the game.

Naessen heeft uiteindelijk met zijn uitspraken in elk geval aangetoond niet echt professioneel en handig te zijn. Dat is zonde voor iemand met zijn kwaliteiten. Hij zei dat hij het niet erg had gevonden om van Lampaert te verliezen. Als dat zo was, waarom reed hij dan vandaag niet gewoon met zijn kompanen naar de streep. Hij had waarschijnlijk dan ook gewonnen en anders verloren van Lampaert, maar dat zou hij niet erg gevonden hebben. Dus waarom in vredesnaam dat gestuntel in de slotkilometer.
2 oktober 2016 22:21
Dat WF deze zin als titel gebruikt, helpt ook niet natuurlijk. Als je het volledige interview hoort (op Sporza), kan je alles al veel beter plaatsen en klinkt het ook niet erger dan reacties over Cav of Bouhanni. Ja, hij is boos. Ja, hij is gefrustreerd. Ja, hij had dat beter niet gezegd. Maar als WF zijnde deze zin eruit pikken en lekker vet als titel gebruiken, is sensatie zoeken.
2 oktober 2016 22:22
@ Geit in mijn Kelderman
Debiel.
Verder vind ik dit een twijfelgeval, Maar Naesen verdient hem nu niet met deze reacties.
2 oktober 2016 22:24
redactie dit is een antwoord geen belediging.
2 oktober 2016 22:25
Ha ha, hij heeft zijn tweet inmiddels verwijderd. Die was nog het netste van zijn reacties.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.