Naesen: “Vond Groenewegen al achterlijk, maar nu is hij helemaal een deb”
Oliver Naesen - foto: Sirotti
zondag 2 oktober 2016 om 20:50

Naesen: “Vond Groenewegen al achterlijk, maar nu is hij helemaal een deb”

Oliver Naesen moest in de Tour de l’Eurométropole genoegen nemen met de tweede plaats achter Dylan Groenewegen. De Belg van IAM Cycling was het niet eens met de manier van sprinten van de Nederlands kampioen en maakte dat na afloop in woord en gebaar kenbaar. “Het is gewoon belachelijk dat Groenewegen wint”, zegt Naesen tegen Sporza.

Groenewegen kwam na een zware koers als eerste over de meet en week daarbij uit naar links. Daar zat Naesen, die met de nodige stuurmanskunsten overeind wist te blijven. “Ik wou Groenewegen voorbijsteken, maar hij reed mij in de dranghekken”, zegt hij. “Dat is gewoon crapuleus (smerig, red.). Je kunt een beetje de deur dichtdoen, maar als je voelt dat iemand erover komt en je hebt een beetje klasse, dan hou je je lijn.”

De jury besloot om, na bestudering van de beelden, niets te veranderen aan de uitslag. “Waarom laat de jury dit dan toch toe? Omdat ze er niets van kennen, zeker?”, aldus Naesen, die niet snel vrienden zal worden met Groenewegen. “Ik vond hem sowieso al achterlijk, maar nu is het helemaal een deb. Ik zou op die manier zelfs niet willen winnen.”

https://twitter.com/OliverNaesen/status/782626605936078849

Boonen: “Dit is niet correct”
Ook de nummer drie van vandaag, Tom Boonen, was het niet eens met de beslissing van de jury. “Je hoeft niet heel geleerd te zijn om te zien dat Naesen werd gehinderd. Dit is niet correct”, aldus de Belgische kopman voor het aanstaande WK tegen Sporza.

Groenewegen: “Ik week zeker uit naar links”
Dylan Groenewegen zelf was zich van geen kwaad bewust. “De sprint verliep chaotisch doordat de kopgroep in de laatste meters werd teruggepakt”, zegt hij op de site van LottoNL-Jumbo. “Ik moest eerst om de kopgroep heen en daarna nog Debusschere voorbij. Ik week zeker uit naar links, maar ik liet genoeg ruimte om te kunnen passeren.”

Bekijk via de site van de VTM de beelden van het incident

[poll id=”326″]

RIDE Magazine
109 Reacties
Sorteer op:
1 3 4 5
3 oktober 2016 12:10
Wat t gevaarlijk maakt is dat blok op de finish, maar dat is niet de schuld van Groenewegen. Vind de reactie beneden alle peil, gaat echt te ver. Groenewegen zegt niets arrogants ook, wat hij zegt is waar, hij gaf genoeg ruimte, en voor het blok ging hij ook duidelijk nog naar rechts om op de streep nog extra ruimte te creeeren.

Als ik die beelden bekijk lijkt Naesen ook niet genoeg snelheid te hebben om er over te komen. En dat hij theater maakt om op die manier als nog te winnen. Als dat waar is zou dat nog eens smerig zijn.
3 oktober 2016 12:13
Groenewegen gaat duidelijk met Naesen op wandel en heeft daardoor gewonnen. Hij was niet de snelste. Jammer voor Naesen, want hij was beter. Maar de jury heeft gelijk.
3 oktober 2016 12:14
In het Nieuwsblad staat dat Groenewegen in het peleton een bijnaam heeft, nl. "de bowlingbal".
3 oktober 2016 13:20
Als men Debusschere vorig jaar diskwalificeert in Koolskamp, moet men Groenwegen hier ook eruit gooien…
Het is niet omdat Naesen niet valt en niks breekt zoals Groenewegen vorig jaar, dat er geen fout is…
Nu ja wat zou Bouhanni hier van denken, als ik dat zou doen, heb ik het zitten

Eindpunt: reactie Naesen toont weinig sportmanschap, ontgoocheling mag en moet maar er zijn limieten
3 oktober 2016 14:23
Prachtige sprint van Groenewegen, het wordt een grote kampioen.
Naesen maakt zich belachelijk, gewoon zielig.
3 oktober 2016 16:06
De enige die achterlijk is, is die Naesen. Twintig seconden weggooien in de laatste kilometer en dan nog zielig gaan zeuren en zelfs foute beweginkjes maken ook... Wat een koersinzicht.
3 oktober 2016 17:59
Ik vond het niet zo duidelijk eerlijk gezegd, en als je dan de reactie van zo'n stuk crapuul hoort - ik ga gelijk mijn oom in België bellen om mijn beklag te doen.
3 oktober 2016 18:19
Groenewegen had misschien gediskwalificeerd kunnen worden. Ik vind het echter niet duidelijk over het randje; hij zet zijn sprint in in een lijn die niet recht op de finish af gaat, maar nergens is daarbij een vreemde beweging van die lijn af te zien. Ik denk dat het juryoordeel hier twee kanten op had kunnen vallen.

De reactie van Naesen is wel wat vreemd. Beetje achterlijk.
3 oktober 2016 18:33
Hij wijkt in de laatste 100 m af van zijn lijn en drijft Naesen naar de dranghekken. Naesen weet op dat moment niét waar dat gaat eindigen.
Hoe de mannen erbij betrokken zijn speelt m.i. geen rol. Groenewegen
was dus gewoon fout.
Een blunder van de jury!
Mvg. Fred
1 3 4 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.