Nairo Quintana: “Het doel was om geen tijd te verliezen”

donderdag 11 juli 2019 om 20:32
Nairo Quintana: “Het doel was om geen tijd te verliezen”

foto: Cor Vos

Movistar probeerde de concurrentie af te matten op weg naar La Planche des Belles Filles, maar Nairo Quintana en Mikel Landa slaagden er niet in om tijd te pakken. “Maar het doel was om geen tijd te verliezen”, zo pareert de Colombiaan. “Dit was een lastige aankomst voor pure klimmers.”

Landa was de eerste topper die demarreerde op de flanken van La Planche des Belles Filles, maar de Spanjaard werd uiteindelijk voorbijgereden door Julian Alaphilippe en Gerain Thomas. Quintana bleef dan weer in het wiel zitten, in de hoop geen tijd te verliezen. “En dat is gelukt”, zo concludeert de ronderenner.

“Bovendien hebben we als ploeg goed gereden. Het was lastig om iets te doen op de slotklim, zeker als pure klimmer. La Planche des Belles Filles is een erg steile klim, en ligt andere renners dan ook beter. Het is altijd lastig om goed te presteren in de eerste bergrit, aangezien je als coureur echt moet schakelen.”

“We hebben het vandaag geprobeerd, maar onze rivalen waren nog heel erg fris. Het was dan ook moeilijk om verschillen te creëren”, aldus Quintana, die nu op 1:41 staat van de nieuwe geletruidrager Giulio Ciccone. Het verschil met Thomas bedraagt 52 seconden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.