Nairo Quintana: “Ik zal de trui dinsdag verliezen”
foto: Cor Vos
zondag 1 september 2019 om 18:56

Nairo Quintana: “Ik zal de trui dinsdag verliezen”

Nairo Quintana weet nu al dat hij de rode leiderstrui maar een dag zal dragen in de Vuelta a España. De Colombiaanse kopman van Movistar weet dat hij dinsdag in de individuele tijdrit tijd gaat verliezen op Primoz Roglic. “Hij is nog steeds in het voordeel, wetende wat komen gaat”, aldus Quintana.

De kopman van Movistar veroverde in Andorra de rode trui, nadat hij tweede werd in de korte bergrit naar Cortals d’Encamp. “Het was een zeer zware dag, waarin we hebben geprobeerd de aanval te zoeken om Roglic af te troeven. Ik ben Marc Soler zeer dankbaar voor het stuk dat hij voor mij op kop gereden heeft, en ik ben ook de rest van de ploeg dankbaar”, aldus Quintana.

Gedeeld kopmanschap
Om nog terug te komen op het kopmanschap van Movistar: nu zijn Quintana en Alejandro Valverde allebei kopman. “We hebben altijd gezegd dat we zouden gaan zien wat er gebeurd in de koers tussen Alejandro en mij. Wie werkt ter ondersteuning van de ander? Maar nu heeft de ploeg ons allebei beschermd en we hebben samengewerkt om deze trui te krijgen”, zegt de Colombiaan.

“De Vuelta is nog lang niet klaar. Feit is dat we een spectaculaire tijdrit moeten rijden om de trui niet te verliezen, maar dat gaat zeker gebeuren. Daarna zullen we samen met de ploeg proberen de trui te heroveren en hopelijk kunnen we hem dan tot het einde vasthouden”, blikt Quintana vooruit.

Minimale voorsprong
In het nieuwe klassement staan zijn drie grote concurrenten (Primoz Roglic, Miguel Ángel López en Alejandro Valverde) binnen twintig seconden van de leiding. Maandag is de eerste rustdag in de Vuelta.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.