Nairo Quintana komt bovendrijven in Livigno: “Dit geeft veel vertrouwen en motivatie”
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 17:16

Nairo Quintana komt bovendrijven in Livigno: “Dit geeft veel vertrouwen en motivatie”

Nairo Quintana toonde zondag voor het eerst in lange tijd zijn klasse op het hoogste niveau. Alleen een ontketende Tadej Pogacar kon de Colombiaan zondag van de zege houden in de vijftiende rit in de Giro d’Italia. “Het gaat de goede kant op, dat is wat telt”, zei hij na afloop bij Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dit geeft veel vertrouwen en motivatie voor het restant van de Giro en de rest van het seizoen”, vertelde Quintana. “We hebben al een mooie ritzege geboekt met Pelayo (Sánchez, red.) in de eerste week. Daarna zijn we op zoek gegaan naar meer, zoals ik vandaag heb laten zien. We willen nog meer.”

Het was voor Quintana heel belangrijk om weer eens vooraan mee te kunnen strijden, vertelde de 34-jarige klimmer. “Voor de eigen motivatie, maar ook voor het team. De sfeer in het team is goed. We hopen dat we nog wat mooie resultaten kunnen behalen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.