Nairo Quintana: “Leuk om zo te rijden in een ‘anti-Nairo’-etappe”

woensdag 11 september 2019 om 19:01
Nairo Quintana: “Leuk om zo te rijden in een ‘anti-Nairo’-etappe”

foto: Cor Vos

Nairo Quintana slaagde er in de zeventiende Vuelta-etappe in terug te keren in de top-3 van het algemeen klassement. De Colombiaan zat met liefst drie ploegmaats in de voorste waaier, die uiteindelijk vijf minuten voor de tweede groep met rode trui Primož Roglič finishte.

“We hebben vandaag de juiste dingen gedaan”, stelde Quintana na afloop van de zeventiende rit met aankomst in Guadalajara vast. “Hopelijk kan ik herstellen van mijn recente ziekte, want dit was een spectaculaire etappe. We hebben enorme winst behaald in een rit waarin het alle kanten op kon. We zijn er weer. Geleidelijk aan herstel ik van mijn griep, maar ik moet wachten tot de bergen morgen om te zien hoe het echt met me gaat.”

“Het is leuk om het zo goed te doen in wat je een ‘anti-Nairo’-rit kan noemen, vlak en winderig. Ik heb altijd gezegd dat ik alles blijf geven tot aan het einde aan toe. Ons plan was om het team van de leider zoveel mogelijk te laten lijden door aan te vallen, en in mijn groep om zoveel mogelijk tijd te winnen. We zijn terug in de strijd om de rode trui. Mijn gezondheid hielp me niet echt, maar we blijven vechten. Als de benen moe worden, trappen we verder met ons hart.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.