Nairo Quintana: “Liever niet met drie kopmannen naar de Tour”

zaterdag 1 december 2018 om 13:40
Nairo Quintana: “Liever niet met drie kopmannen naar de Tour”

foto: Sirotti

Nairo Quintana trekt liever niet met drie kopmannen naar de grote rondes, zoals zijn ploeg Movistar dit jaar deed in de Tour de France. Naast de Colombiaan werden in La Grande Boucle ook Mikel Landa en Alejandro Valverde aangewezen als leiders van de Spaanse WorldTour-formatie. “Ik hou er niet van om met drie kopmannen te koersen”, zei hij tegen France 24.

De strijdvaardige strategie kan rekenen op veel bijval van Eusebio Unzúe, de manager van Movistar. “Hij is ervan overtuigd dat het kan werken”, zegt Quintana. De ploeg trok met veel ambities naar de Tour de France, maar Landa (zevende), Quintana (tiende) en Valverde (veertiende) bleven uiteindelijk ver verwijderd van de podiumplaatsen.

Eerder vandaag werd al bekend dat de Colombiaan het nieuwe seizoen – dat volledig in het teken staat van de Tour de France – aanvangt met de Vuelta a San Juan en de Tour of Colombia. Hij ziet heel wat kansen in de strijd om de gele trui, met name in de bergetappes. “Er zijn nogal wat bergen die in ons voordeel zijn, vooral die op grote hoogte.”

Contract
Quintana rijdt al sinds 2012 voor Movistar, waar zijn contract doorloopt tot en met 2019. Hoe de komende jaren er precies uitzien, weet hij nog niet. “We kijken natuurlijk al vooruit naar de toekomst, maar op dit moment denken we vooral aan het geweldige seizoen dat voor ons ligt met deze ploeg, die me altijd goed heeft behandeld.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair