Nairo Quintana naar ziekenhuis na aanrijding tijdens training

vrijdag 3 juli 2020 om 19:30
Nairo Quintana naar ziekenhuis na aanrijding tijdens training

foto: Twitter @AlcaMotavita

Nairo Quintana heeft aan een botsing met een auto weinig schade overgehouden. Lokale media melden op Twitter dat de Colombiaanse kopman van Arkéa-Samsic wel behandeld is door een arts.

Quintana zou tijdens een trainingstocht op de weg van Tunja naar Motavita door een automobilist van zijn fiets gereden zijn. Naar verluidt was het een val ‘zonder erg’ voor de Colombiaan, die in volle voorbereiding is op de Tour de France.

De komende twee weken zal Quintana nog in eigen land moeten trainen. Als het goed is, vertrekt op 19 juli een chartervlucht vanuit Colombia naar Madrid met aan boord een groot aantal Colombiaanse wielrenners. (Vrijdag 3 juli, 16.41 uur)


Update 19.10 uur: Quintana voor scan naar ziekenhuis

“Het lijkt erop, en dat hopen we ook, dat het niets ernstigs is”, reageert Quintana’s manager Giuseppe Acquardo tegen La Gazzetta dello Sport. “Hij kreeg een tik op zijn knie en is nu in het ziekenhuis om röntgenfoto’s te maken. Hij was bezig met een bergop test en hij was vol gas bezig. Daarbij raakte een auto hem met een zijspiegel, waardoor hij op de grond terechtkwam.” (Vrijdag 3 juli, 19.10 uur)


Update 19.30 uur: Quintana reageert in video

In een video op social media reageert de hoofdrolspeler zelf op het incident. “Er was wat bezorgdheid”, aldus Quintana. “Ik had een auto mee die mij begeleidde, maar die auto ging daar langs en wilde ook mij inhalen. Ik kon die wagen niet zien en zat op de witte lijn, en toen raakte hij mij.”

“Ik heb lichte schaafwonden en wat pijn aan mijn rechterknie en mijn linkerdij, waar de spiegel van het voertig mij raakte. Nu is het wachten op de uitslag van de test, om verdere schade uit te sluiten. Ik ben in ieder geval in orde en zal hier beter uitkomen”, zegt de klimmer. (Vrijdag 3 juli, 19.30 uur)Update zaterdag 4 juli: Geen breuken

Zijn werkgever Arkea-Samsic laat weten dat er bij onderzoek in het ziekenhuis geen breuken zijn geconstateerd. Wel moet Quintana twee weken rust houden. Quintana is ervan overtuigd dat deze gedwongen rust geen invloed zal hebben op zijn voorbereiding op de Tour de France.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.