Nairo Quintana strijdend ten onder in Parijs-Nice

maandag 18 maart 2019 om 14:20
Nairo Quintana strijdend ten onder in Parijs-Nice

Nairo Quintana verlaat Parijs-Nice met opgeheven hoofd. De Colombiaanse klimmer deed in de slotetappe van de Franse rittenkoers nog een gooi naar de eindzege, maar zijn poging strandde in schoonheid. “We wilden er een man-tegen-man-gevecht van maken”, zo liet Quintana na afloop weten.


Quintana viel aan op goed vijftig kilometer van de finish, in de hoop de wedstrijd nog op zijn kop te zetten. Dat laatste lukte, maar het bleek niet genoeg om Parijs-Nice te winnen. “We hadden meerdere renners in de kopgroep”, zo kijkt Quintana terug op een veelbewogen etappe.

“We wilden gebruik maken van de sterkte van de ploeg, om er zodoende een man-tegen-man-gevecht van te maken. Vooral Marc Soler was erg sterk, hij reed lange tijd op kop. Vervolgens was het een mooi gevecht tot de streep. We hebben de koers niet gewonnen, maar we hebben het wél geprobeerd.”

“Ik geniet op de fiets”
De 29-jarige klimmer mocht uiteindelijk het podium op als de nummer twee in het eindklassement. “De conditie is heel erg goed”, kijkt hij tevreden terug. “Dat is positief voor de komende wedstrijden. Daarnaast geniet ik op de fiets, wat ook heel erg belangrijk is.” De volgende wedstrijd voor Quintana is de Ronde van het Baskenland (8-13 april).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.