Namen: Gianni Vermeersch negende na sterke inhaalrace
©Photopress.be
zondag 23 december 2018 om 19:15

Namen: Gianni Vermeersch negende na sterke inhaalrace

Gianni Vermeersch vertrok deze namiddag met een dubbel gevoel uit Namen naar West-Vlaanderen. Na een bijzonder matige eerste koershelft knokte de West-Vlaming zich nog terug naar een toptienplaats. “Ik geraakte in het begin absoluut niet in mijn ritme.”

Vermeersch startte bijzonder slecht en dat was ook te zien aan zijn plaats in de wedstrijd bij de eerste doortochten. “Niet te geloven”, zuchtte de renner van Steylaerts-777 achteraf. “Ik zat voortdurend tussen positie 25 en 30. Na twee ronden telde ik al twee minuten achterstand op Mathieu van der Poel.”

Maar Vermeersch herpakte zich. “Even werd ik nog afgeremd door een valpartij. Het gevolg van een lekke band, zo bleek. Daarbij bezeerde ik bovendien de rug. Maar ik kwam toch weer in het ritme en knokte me uiteindelijk nog naar een toptienplaats. Verloor ik in de eerste twee ronden twee minuten, dan finishte ik finaal op drie en een halve minuut. Ik verloor dus in die eerste rondes meer dan in de zeven andere. Ik zal maar het gevoel van de tweede koershelft onthouden.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
23 december 2018 21:34
benieuwd naar een reactie van Nieuwenhuis in de loop van de week, gezien zijn zegegebaar en vorig interview
    24 december 2018 15:08
    aub... https://www.wielerflits.be/nieuws/joris-nieuwenhuis-eindelijk-komt-het-er-helemaal-uit/

Om te reageren moet je ingelogd zijn.