Nash tweede in Kasteelcross: “Dit neem ik zeker mee naar het WK”
foto: Cor Vos
zaterdag 26 januari 2019 om 15:05

Nash tweede in Kasteelcross: “Dit neem ik zeker mee naar het WK”

Kateřina Nash vierde haar rentree in de cross met een tweede plaats in de Kasteelcross van Zonnebeke. “Het voelde geweldig”, reageerde de 41-jarige veldrijdster na afloop. Het was precies de warming-up die ik graag wilde. Ik hou echt van de zware, langzame en modderige koersen, dus vandaag was een goede oefening.”

Nash beaamde dat ze zojuist een zware cross had gereden, ook al konden de rensters een groot deel van het parcours fietsend afleggen. “Het waren wel echte cross-omstandigheden, waar we allemaal van houden. De ene ronde had je het goede pad te pakken, de andere net niet… maar het was goed.”

De winst moest de Tsjechische laten aan Loes Sels, die daarmee haar goede vorm bevestigde. De Belgische nam iets na half koers afstand van Nash en Christine Majerus. Nash: “Ik had een valpartij en de verschillen waren aanvankelijk maar klein, maar toch slaagde ze erin de kloof te vergroten en zo bij me weg te rijden.”

Goede voorbereiding op het WK
“Hoewel ik een constant tempo kon aanhouden, kon ik haar niet meer terugpakken – ze reed erg goed. Deze tweede plaats is een erg goede voorbereiding op het WK (dat volgende week wordt afgewerkt in het Deense Bogense, red), ik neem dit zeker mee”, aldus de Tsjechische.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.