Veel blessures door horrorcrash in openingsetappe Ronde van Polen

donderdag 6 augustus 2020 om 09:07
Veel blessures door horrorcrash in openingsetappe Ronde van Polen

foto: Cor Vos

Renners van verschillende ploegen waren betrokken bij de harde valpartij in de openingsetappe van de Ronde van Polen. In onderstaand overzicht bundelen we berichten vanuit de teams met updates over gevolgen van de crash.

Fabio Jakobsen
Het grootste slachtoffer van het verschrikkelijke incident is Fabio Jakobsen. De Nederlands kampioen werd de hekken in gestuurd met alle gevolgen van dien. Hij is afgelopen nacht maar liefst vijf uur lang geopereerd aan zijn gezicht en schedel. Na de val is hij in een kunstmatige coma gebracht.

Lees ook: Toestand Fabio Jakobsen ernstig maar stabiel na vijf uur durende operatie


Jasper Philipen
Jasper Philipsen heeft aan zijn valpartij na de aankomst slechts gescheurde kleding en meerdere schaafwonden overgehouden, meldt zijn ploeg UAE Emirates. Ook zelf reageerde hij al: “Niet de manier waarop ik de finish hoopte te bereiken. Mijn belangrijkste zorg is nu Fabio Jakobsen. Mijn gedachten zijn bij hem, Deceuninck-Quick Step en zijn familie.”


Eduard Prades
Eduard Prades ving een groot deel van zijn val op met zijn schouder, bleek uit zijn verwondingen. Ook heeft hij een wond overgehouden aan zijn rug. Zijn ploeg Movistar laat weten dat hij tests zal ondergaan om blessures vast te stellen en/of uit te sluiten.

Update 6 augustus, 8.55 uur: Breekt nekwervel in Polen


Marc Sarreau
Marc Sarreau is bij bewustzijn en op weg naar het ziekenhuis, meldt zijn ploeg Groupama-FDJ. Daar worden van de Franse sprinter onder begeleiding van de ploegarts röntgenfoto’s gemaakt. De ploeg belooft vanavond nog een update van zijn situatie.

Update 5 augustus, 22.02: Geeft op door armblessure


Damien Touzé
Damien Touzé is bij bewustzijn gebleven tijdens de valpartij en is overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Zodra de volledige diagnose gesteld is, meldt de ploeg dit via haar social media.


Gazprom-RusVelo
Ook Gazprom-RusVelo was betrokken bij de crash aan de finish in Katowice. De ploeg laat echter weten dat al haar renners ernstig letsel bespaard is gebleven.


Neilson Powless
Bij EF Procycling kunnen ze opgelucht ademhalen. Bij hun raakte Neilson Powless betrokken bij de grote crash. Via Twitter laat hij weten goed te zijn weggekomen. “Alleen wat kleine krassen”, aldus de Amerikaan die de afgelopen twee jaar onder contract stond bij Jumbo-Visma. Hij wenst tevens zijn collega’s veel sterkte toe die ‘niet zo veel geluk hadden’ als hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.