Nathan Haas kiest voor nieuw avontuur bij Cofidis
foto: Cor Vos
vrijdag 30 augustus 2019 om 10:07

Nathan Haas kiest voor nieuw avontuur bij Cofidis

Nathan Haas zal de komende twee seizoenen uitkomen voor het Franse Cofidis. De 30-jarige Australiër koerst nu nog in het tenue van Katusha-Alpecin. “Het voelt een beetje als thuiskomen”, zo laat de nieuwe aanwinst weten in een perscommuniqué. Haas tekent voor twee jaar.

De renner uit Brisbane heeft bewust gekozen voor Cofidis. “Ik heb acht jaar op een Franse school gezeten. De ploeg voelt dan ook een beetje als mijn tweede thuis. Ik ben fan van de mentaliteit binnen het team: alles geven en geen spijt hebben van bepaalde keuzes. Ik hoop deel te nemen aan de Amstel Gold Race en de Ardennenklassiekers.”

“Maar ik ben ook bereid om de ploeg te helpen en dan met name Elia (Viviani, red.)”, aldus Haas. Teammanager Cédric Vasseur is maar wat blij met het aantrekken van de Australiër. “Nathan koerst al enkele seizoenen op het hoogste niveau en weet hoe je moet winnen. Hij zal ook zorgen voor een frisse wind.”

De ervaren Haas treedt in de voetsporen van Stuart O’Grady, de (voorlopig) laatste Australiër die uitkwam voor Cofidis. Haas won in het verleden al de Tour of Britain, de Japan Cup en een etappe in de Ronde van Burgos en de Tour of Oman. Daarnaast werd hij twee jaar geleden nog vierde in de Amstel Gold Race.


Overzicht: Wielertransfers 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.