Nathan Haas pakt de ritzege in Burgos
foto: Sirotti
vrijdag 5 augustus 2016 om 16:22

Nathan Haas pakt de ritzege in Burgos

De vierde etappe in de Ronde van Burgos is gewonnen door Nathan Haas. De renner van Dimension Data was de snelste op de hellende finishstrook in Lerma.

Na een uur wedstrijd vormden Jesper Asselman, Lluís Guillermo Mas, Amets Txurruka, Marino Kobayashi en Jacques Janse van Rensburg de kopgroep van de dag. Zij mochten van het peloton voorop rijden, maar kregen nooit een grote voorsprong. Het verschil schommelde lange tijd rond de drie minuten.

Van dit vijftal wisten Mas en Van Rensburg tot diep in de finale te overleven. Zij werden met nog zeven kilometer te rijden door het peloton teruggehaald. Een op een lint getrokken grote groep zette daarna koers richting de finish.

In het slot van de rit werd door Katusha gepoogd het peloton in waaiers te versplinteren. Op de lange rechte wegen richting finishplaats Lerma werden snelheden van richting de zestig kilometer per uur gehaald. Een groep van een dertigtal renners leek zich af te scheiden, maar dit gat werd op 1,5 kilometer alsnog gedicht door het achtervolgende peloton.

In de laatste hectometers, die pittig omhoog liepen, was Haas overduidelijk de rapste. Met fietslengtes verschil verwees hij op de kasseiweg Jean-Pierre Drucker naar een nieuwe tweede plek. Patrick Bevin finishte net vóór Danny van Poppel als derde. Gianni Meersman, die de rit als zesde afsloot, is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2016 16:27
Aparte sprint met het smalle klimmetje op kasseien. Wel leuk!
5 augustus 2016 16:32
Steeds meer Astana mannen vallen uit de top 5 weg
5 augustus 2016 18:13
Grappig, wanneer van Poppel (of elke andere willekeurige nederlander) wint schieten de superlatieven in de titels tekort en wint iemand anders krijg je droge kost. Wel toevallig dat alle Nederlanders toevallig net alle epische, heroische en onvergetelijke ritten op majestueuze, imponerende en legendarische wijze en met totale overmacht winnen :P
5 augustus 2016 19:25
@PaulSchoonnakker Jaa belachelijk dat een 'Nederlandse' wielersite de uitslag zo brengt.... Muggenziften
6 augustus 2016 00:02
@cowika
Paul heeft wel ietsiepietsie gelijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.