Nathan Van Hooydonck langer bij CCC

maandag 20 mei 2019 om 13:14
Nathan Van Hooydonck langer bij CCC

Van Avermaet en Van Hooydonck - foto: Cor Vos

Nathan Van Hooydonck heeft zijn contract bij CCC verlengd. De 23-jarige renner had nog een contract tot en met 2020, maar vandaag maakte de ploeg bekend dat zijn verbintenis met één seizoen zal worden verlengd.

“De manier waarop Nathan zich ontwikkeld heeft vanaf zijn tijd in de opleidingsploeg van BMC tot nu, doet ons geloven dat hij een groot talent is met een mooie toekomst voor zich”, meldt teambaas Jim Ochowicz. “Hij heeft zichzelf bewezen als een waardevolle knecht voor Greg Van Avermaet tijdens de klassiekers en is in staat om in deze wedstrijden voor een eigen resultaat te gaan”, klinkt het. “We kijken ernaar uit om Nathan verder te helpen in zijn ontwikkeling. Hij heeft een lange en schitterende carrière voor de boeg en wij geloven dat een ploeg als CCC goed past bij een renners van zijn kaliber.”

Van Hooydonck was één van de renners die afgelopen winter samen met Van Avermaet mee verhuisde van BMC. Dit jaar was hij namens CCC onder meer actief in Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat CCC de einddatum van het contract noemt is opmerkelijk. Voorganger BMC had immers het beleid om dit in het midden te laten.

Van Hooydonck is blij met de verlenging. “Ik voel mij gewaardeerd door de ploeg. Uit het feit dat mijn contract wordt opengebroken, blijkt dat zij potentie in mij zien. Dat doet mijn vertrouwen erg goed”, geeft hij aan. “Volgend seizoen wil ik met Greg Van Avermaet opnieuw de finales van de klassiekers rijden. Daarnaast wil ik voor eigen resultaat gaan in kleinere wedstrijden. Ik hoop dat ik binnen een paar jaar ook in de grotere wedstrijden kopman kan zijn.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.