Nationale baanselectie gepresenteerd voor Europese Spelen in Minsk

woensdag 19 juni 2019 om 22:04
Nationale baanselectie gepresenteerd voor Europese Spelen in Minsk

Nicky Degrendele - foto: Cor Vos

Het Belgisch Olympisch comité BOIC heeft de selectie bekendgemaakt voor de wedstrijden baanwielrennen tijdens de komende Europese Spelen in Minsk. In het team ontbreken de namen van Kenny De Ketele, Robbe Ghys en Jolien D’Hoore, die tijdens het vorige WK nog medailles pakten.


Tijdens het WK in Pruszków pakten De Ketele en Ghys het brons op de Madison achter de duo’s Roger Kluge-Theo Reinhardt en Lasse Norman Hansen-Casper von Folsach. De Belgen zijn ook de huidige Europese kampioenen op de Madison. D’Hoore reed op het WK-Scratch eveneens naar de derde plek, waardoor ze op het podium mocht met Elinor Barker en Kirsten Wild.

Wel van de partij is Nicky Degrendele. De oud-Keirinwereldkampioene rijdt de sprintonderdelen bij de vrouwen. Gilke Croket doet de duuronderdelen. Bij de mannen zijn Tuur Dens en Moreno De Pauw de nationale kampioenen op de Kilometer tijdrit en de Madison. De duurselectie wordt gecompleteerd door Jules Hesters, Gerben Thijssen en Fabio Van den Bossche.

De Europese Spelen beginnen komende vrijdag. Evenwel staan de eerste wedstrijden op de piste van de Minsk Arena pas gepland voor volgende week donderdag.

Duuronderdelen vrouwen
flag-be Gilke Croket

Duuronderdelen mannen
flag-be Tuur Dens
flag-be Moreno De Pauw
flag-be Jules Hesters
flag-be Gerben Thijssen
flag-be Fabio Van den Bossche

Sprintonderdelen vrouwen
flag-be Nicky Degrendele

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.