Nationale titelstrijd Nieuw-Zeeland verkast naar februari
George Bennett - foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2019 om 17:09

Nationale titelstrijd Nieuw-Zeeland verkast naar februari

Het nationaal kampioenschap van Nieuw-Zeeland is niet langer een van de eerste wedstrijden op de wielerkalender. Na overleg met onder meer de renners is besloten dat de wedstrijden in 2020 medio februari worden gehouden. Ook verhuist het kampioenschap naar Cambridge.

Na vier jaar Hawke’s Bay verhuizen de nationale kampioenschappen van Nieuw-Zeeland in 2020 naar het noordelijker gelegen Cambridge. Het parcours moet nog worden bekendgemaakt, maar wel werd al aangekondigd dat de wedstrijden niet langer worden gehouden in het eerste weekend van januari; de kampioenschappen zijn namelijk verplaatst naar medio februari.

Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van de renners, die hiermee begin januari kunnen rusten en wedstrijdritme kunnen opdoen in wedstrijden in Nieuw-Zeeland en Australië voordat ze strijden om de nationale titels. “Dit is een geweldige stap voor renners zoals ik, aangezien het seizoen zo lang is tegenwoordig”, stelt Jumbo-Visma-renner George Bennett.

“Voorbereiden op het nationaal kampioenschap zo vroeg in het nieuwe jaar was niet ideaal. Begin januari is de enige periode waarin we samenzijn met onze familie en vrienden in Nieuw-Zeeland, wat belangrijker is dan wat dan ook. Dus wij als WorldTour-renners staan achter deze verandering. Daarnaast is het goed om te zien om een nieuwe gaststad te zien instappen”, aldus Bennett.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.