Nationale Trofee voor Sportverdienste gaat naar Wout van Aert
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 12 november 2020 om 16:50

Nationale Trofee voor Sportverdienste gaat naar Wout van Aert

Wout van Aert is dit jaar winnaar van de Nationale Trofee voor Sportverdienste. De prijs bekroont sinds 1928 een Belgische sporter of sportploeg die zich in het voorbije jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt.

Een jury van (voormalige) sportkampioenen, sportbestuurders en journalisten, onder voorzitterschap van de burgemeester van Brussel, kiest de laureaat. Van Aert heeft een uitermate succesvol jaar achter de rug. De renner van Jumbo-Visma won met Strade Bianche en Milaan-San Remo twee grote klassiekers.

Ook maakte hij indruk in de Tour de France met twee ritzeges, werd hij in Koksijde nationaal kampioen in het tijdrijden en op het WK in Imola veroverde hij twee zilveren medailles. Ook werd hij tweede in de Ronde van Vlaanderen en wist hij in het Critérium du Dauphiné een ritzege mee te graaien.

Wilskracht en doorzettingsvermogen 
“Van Aert was door velen al afgeschreven, na zijn verschrikkelijke val in de Tour van vorig jaar. Eenmaal opnieuw op de fiets heeft hij blijk gegeven van veel wilskracht en doorzettingsvermogen, met het gekende succes. Helemaal naar het beeld van de talrijke grote wielerkampioenen die ons land al heeft voortgebracht”, zo klinkt het vanuit de organisatie.

De prestigieuze onderscheiding kan maar één keer in een carrière worden gewonnen. Vorig jaar ging de 91e Trofee voor Sportverdienste naar de Belgische hockeymannen. In 2018 was turnster Nina Derwael de grote winnares en drie jaar geleden won tennisser David Goffin de trofee.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.