Nationale Veiligheidsraad beslist: tot zeker 31 juli geen sportwedstrijden
Geen VOO-Ronde van Wallonië in juli - foto: Cor Vos (archief)
woensdag 6 mei 2020 om 14:58

Nationale Veiligheidsraad beslist: tot zeker 31 juli geen sportwedstrijden

Slecht nieuws voor het nationale wielrennen: tot 31 juli zullen er namelijk geen sportwedstrijden op Belgisch grondgebied plaatsvinden. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad besloten na een vergadering over een eventuele verdere versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus.

Dit betekent concreet dat er geen nationale voorjaarswedstrijden zullen plaatsvinden met het oog op Strade Bianche en Milaan-San Remo van begin augustus. Daarmee zet de Nationale Veiligheidsraad indirect een streep door de plannen van Nick Nuyens om in juli de nog overgebleven manches van de Bingoal Cycling Cup te bundelen tot een voorbereidingsronde.

De ex-renner en organisator van de Bingoal Cycling Cup legde zijn plannen al voor aan de wielerbond, maar moet nu weer terug naar de tekentafel. “We kijken uit naar de beslissingen van de UCI en de Nationale Veiligheidsraad”, zo liet Nuyens enkele dagen geleden nog weten.

Het gaat om de volgende koersen: Dwars door het Hageland, Schaal Sels Merksem, het Kampioenschap van Vlaanderen en de Memorial Rik Van Steenbergen. Het is maar de vraag of deze wedstrijden dit jaar nog kunnen plaatsvinden, maar Nuyens zou ook kijken naar de maand augustus.

VOO-Ronde van Wallonië
De organisatie van de VOO-Ronde van Wallonië zal ook moeten switchen na de beslissing van de Veiligheidsraad om voorlopig geen sportevenementen toe te laten. Koersdirecteur Christophe Brandt wilde de wedstrijd organiseren van 18 tot 22 juli, maar hield al een slag om de arm. “Het is eerst wachten op wat de Nationale Veiligheidsraad zegt.”

De VOO-Ronde van Wallonië moest de eerste Belgische rittenkoers van het seizoen worden, maar dat feestje gaat nu dus niet door.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.