Nederland met lege handen tijdens tweede dag WK Baanwielrennen
foto: Tim van Hengel (archief)
donderdag 1 maart 2018 om 21:03

Nederland met lege handen tijdens tweede dag WK Baanwielrennen

Nederland is er tijdens de tweede dag van het WK Baanwielrennen in Apeldoorn niet in geslaagd om een medaille te veroveren. Na een succesvolle openingsdag, stond de Nederlandse selectie op de tweede dag met lege handen.

Bij de ploegenachtervolging versloeg Groot-Brittannië in de finale Denemarken. Het brons ging naar Italië. Zij versloegen in de troostfinale Duitsland.

Stroetinga zesde op Scratch
Op het onderdeel scratch slaagde Wim Stroetinga er niet in om een medaille te veroveren. De Nederlander mistte de beslissende slag. De Australiër Callum Scotson, de Wit-Rus Yauheni Karaliok en de Italiaan Michele Scartezzini pakten een ronde. Karaliok veroverde het goud, voor Scartezzini en Scotson. Stroetinga moest genoegen nemen met een zesde plaats.

Büchli vierde op Keirin, Lavreysen zesde
Ook tijdens de keirin greep Nederland naast de medailles. Het goud ging naar de Colombiaan Fabián Hernando Puerta Zapata. Favoriet Matthijs Büchli ging al twee ronden voor het einde de sprint aan, maar werd in de laatste meters voorbij gereden en eindigde als vierde. Harrie Lavreysen begon te ver van achteren en finishte als zesde. Het zilver ging naar de Japanner Tomoyuki Kawabata, voor de Duitser Max Levi.

Braspennincx en Van Riessen uit sprinttoernooi
In het sprinttoernooi voor de vrouwen werden Shanne Braspennincx en Laurinne van Riessen uitgeschakeld in de kwartfinales. Braspennincx moest haar meerdere erkennen in de Duitse Pauline Grabosch. Laurinne van Riessen van de Duitse Kristina Vogel. Bij de ploegenachtervolging ging de titel naar de Verenigde Staten. Zij versloegen dankzij een sterke beurt van Chloé Dygert in de finale Groot-Brittannië. Het brons ging naar Italië, dat in de troostfinale Canada versloeg.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
1 maart 2018 21:19
onbegrijpelijke tactiek...
1 maart 2018 21:33
Halve finale keirin was veelbelovend de finale werd taktisch door Büchli niet slim gereden, Lavreysen zat er door.
1 maart 2018 21:42
De loting heeft min of meer Buchli's lot bezegeld. Zo vroeg op kop komen en dan iedereen nog voor blijven is met 2 ronden niet te doen. Hij kan ook niet inhouden om anderen ervoor te laten want dan kom je er nooit meer overheen. Het een kopie van de massastart van Irene Schouten op de OS. Zelfde reactie daarna ook. It happens.
1 maart 2018 23:10
één t-tje is voldoende : geen mistte maar miste ! Foei !
1 maart 2018 23:11
Schouten haf iemand anders erover heen moeten laten komen. Aan de finish waren nog 4 rensters bij elkaar, grote kans dat er wel een gaatje zou ontstaan bij het uitkomen van 1 van twee bochten.
Bij wielrennen is het ontstaan van gaten wel minder waarschijnlijk dan in massief start schaatsen
2 maart 2018 12:16
@sooike
Nu het wat lastiger is Jumbo te bekritiseren ben je blijkbaar overgegaan op spelling. Ach je moet je frustraties ergens op richten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.