Nederland met sterke selectie naar Wereldbeker Zonhoven
foto: Cor Vos
dinsdag 2 januari 2024 om 10:42

Nederland met sterke selectie naar Wereldbeker Zonhoven

De KNWU heeft de Nederlandse selectie voor de Wereldbeker Zonhoven bekendgemaakt. Alle grote namen zijn van de partij aanstaande zondag. Met Mathieu van der Poel en Fem van Empel zijn beide wereldkampioenen er ook bij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naast Van der Poel doen bij de mannen ook Joris Nieuwenhuis, Lars van der Haar en Pim Ronhaar mee aan de Wereldbeker Zonhoven. De vier genoemde namen eindigden in de vorige manche van het regelmatigheidsklassement, in het Nederlandse Hulst, op de plaatsen één tot en met vier. Dat was een unieke prestatie, want nog nooit eerder werden de eerste vier wedstrijden van een Wereldbeker-wedstrijd allemaal bezet door Nederlanders.

Bij de vrouwen zal de concurrentie van Van Empel vooral uit eigen land komen. De wereldkampioene, die in de X2O Trofee Baal nog vervelend ten val kwam, moet het opnemen tegen onder meer wereldbekerleidster Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand en Puck Pieterse. Die laatste won hij laatste drie crossen en was daarbij twee keer te sterk voor Van Empel.

flag-nl Nederlandse selectie voor flag-be Wereldbeker Zonhoven (7 januari)
Elite mannen
Lars van der Haar
Joris Nieuwenhuis
Mathieu van der Poel
Pim Ronhaar
Ryan Kamp
Tibor del Grosso
Corne van Kessel
Mees Hendrikx
Stan Godrie
Danny van Lierop
Bailey Groenendaal
Guus van den Eijnden

Elite vrouwen
Ceylin del Carmen Alvarado
Fem van Empel
Lucinda Brand
Puck Pieterse
Annemarie Worst
Inge van der Heijden
Manon Bakker
Denise Betsema
Aniek van Alphen
Leonie Bentveld
Lauren molengraaf
Femke Gort
Larissa Hartog
Isa Nomden

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.